Când a apărut astrologia şi cât adevăr este

Astrologia reprezintă studiul influenței pe care corpurile cerești o au asupra noastră, de regulă stelele și planetele. Anumite persoane cred că astrologia se referă doar la zodii, însă astrologii susțin că zodiile reprezintă doar o parte limitată din tot ceea ce presupune acest domeniu. Poziția astrelor în momentul nașterii unei persoane contează foarte mult, deoarece îi influențează personalitatea, cariera și relațiile amoroase.
Romania TV
29 mai 2018, 10:34
Când a apărut astrologia şi cât adevăr este

Mulți oameni sunt sceptici în privința acurateții astrologiei. În timp ce unii dintre aceștia consideră că în spatele ei se află știința, alții sunt de părere că nu este decât un mit. Însă, majoritatea persoanelor sunt preocupate de astrologie, mai ales pentru că vor să afle la ce sunt predispuse zi de zi, fie și doar din curiozitate sau amuzament. Se pare că există niște tipare astrale, o predispoziție ca anumite evenimente să aibă loc, iar oamenii interesați pot profita la maximum de oportunități și pot fi atenți la situațiile delicate.

Când a apărut astrologia?

Structurile pe care se bazează astrologia au apărut în lumea antică s-au dezvoltat în paralel în fiecare cultură de pe Pământ. În jurul anului 130 î.Hr. celebrul astronom Hiparh a descoperit fenomenul de precesie a echinocților, fapt care a servit și în astrologie. Doi astrologi importanți care au contribuit semnificativ la ceea ce cunoaștem în prezent despre astrologie sunt Antioh din Atena și Dorotheus din Sidon, care au trăit în secolul I d.Hr. Ptolemeu, un astrolog, astronom și matematician grec, a avut și el un rol important în acest sens, deoarece astrologia vestică are ca fundament opera lui, „Tetrabiblos”, apărută în secolul al doilea d.Hr. Ptolemeu a continuat munca predecesorilor lui, a dezvoltat teorii și a explicat pentru prima dată detaliat cum funcționează Casele astrologice și ce presupun semnele zodiacale. Acesta a descris universul ca un set de sfere concentrice care au Pământul în centru. Sistemul său s-a folosit până în 1543, când Copernic a venit cu teoria care a șocat lumea, conform căreia în mijlocul universului se află Soarele, nu Pământul.

Cât adevăr este în astrologie?

Astrologia înseamnă în zilele noastre mai mult presupunere decât știință în adevăratul sens, deoarece depinde de interpretarea pe care o oferă astrologul. În ciuda acestui fapt, se acordă o mare atenție astrologiei, iar specialiștii observă în continuare astrele pentru a perfecționa sistemele elaborate cu ajutorul cărora se fac predicțiile. Deși acum sunt considerate ca fiind două domenii diferite, astrologia și astronomia au fost interpretate în strânsă legătură până la sfârșitul secolului al XVII-lea. Astrologia a fost considerată știință până în acea perioadă, dar începând cu secolul al XVIII-lea, în perioada Iluminismului, aceasta a fost considerată demodată și i s-a retras statutul de știință…

În concluzie, oamenii de știință nu au găsit încă dovezi suficiente pentru a considera că astrologia este o știință, dar studiile și structurile astrologice au diverse tipare specifice care sunt predispuse să se repete la un anumit interval, așadar există posibilitatea ca multe lucruri să se adeverească. Dacă astrogramele și horoscoapele sunt realizate de persoane cu adevărat competente, atunci există șanse mari ca anumite evenimente să aibă loc. Însă, rămâne la alegerea fiecărei persoane cât de mult se concentrează asupra lor și câtă atenție acordă celor aflate. De aici și zicala: „Astrele predispun, dar omul dispune!”.

DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Cinci zodii încep luna mai în forță. Noroc cu carul în următoarele 20 de zile. Fecioarele, cele mai avantajate
Capital.ro
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Noua decizie a intrat deja în vigoare. Ce se întâmplă cu cărțile de identitate
Playtech.ro
Cât e ajutorul social în Spania în 2025. Ce condiții trebuie să îndeplinească un român pentru a-l primi
DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Adevarul
„Acea națiune va fi zdrobită foarte curând”. Trump spune că încearcă să salveze Ucraina
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Trucuri simple și eficiente. De ce să punem telefonul într-un pahar de sticlă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Românii din acest oraș sunt sfătuiți să evite apa de la robinet! Primarul a făcut anunțul
Cancan.ro
BREAKING | Vești proaste de la spital despre Mihai Leu. Sportivul român a fost indus în comă pentru a nu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
ANAF a dat ordin. Românii sunt obligați în mai 2025. Termen limită obligatoriu - vineri, 9 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Restaurant mistuit de flăcări. Cel puțin 22 de oameni au murit
Pană de curent în România. Autorităzile au făcut acum anunțul: zonele afectate
MediaFlux
ANAF are o nouă țintă. Informații pentru românii care merg la medic
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri