Primul Revelion televizat din România a fost transmis dintr-un studiou improvizat din strada Moliere. La vremea aceea, instituţia avea doar 150 de angajaţi şi un singur car de reportaj.
Programul difuzat la trecerea dintre ani a fost deschis de celebra Cleo Stieber, una dintre primele crainice ale TVR.
„Cu prilejul Anului Nou, vă urăm La mulţi ani!. Permiteţi-ne să vă oferim în dar un program din cântecele şi jocurile noastre româneşti. Ridicăm paharul în sănătatea voastră! Pentru pacea şi fericirea noastră, a tuturor!”, a fost mesajul cu care prezentatoarea şi-a întâmpinat telespectatorii.
Programul artistic al Revelionului 1966 a fost susţinut, printre alţii, de Mihaela Cotaru, Luigi Ionescu și Orchestra de Estradă a Radiodifuziunii Române, dirijată de Sile Dinicu.
La acea vreme, TVR avea doar 1.000 de abonaţi şi emitea 13 ore pe zi, între orele 8.00-23.00, cu o pauză de două ore la prânz. Șase ani mai târziu, în 1965, numărul abonaţilor crescuse la 500.000 de abonați, emisiunile difuzate ajungând la aproximativ 40% dintre români.
Citeste si MESAJE DE ANUL NOU 2022. Cele mai frumoase mesaje de Revelion 2022
În 1970, TVR şi-a mutat sediul pe Calea Dorobanţilor, într-o clădire impozantă, construită după modelul BBC. Programele se puteau recepţiona în 83% din țară, de 1,5 milioane de abonaţi.
Prima transmisiune color a Televiziunii Române a avut loc pe 23 august 1983, cu prilejul Zilei Naţionale. De menţionat, însă, că transmisia color zilnică a început abia doi ani mai târziu, în 1985. În același an, programul de emisie s-a redus la două ore pe zi.
La opt luni de la prima emisiune („Revelion 1956“), Televiziunea Română pleca într-o nouă aventură: transmitea „în direct“ primul spectacol de teatru realizat cu mijloace proprii, scrie Adevărul.
Textul ales, Seară luminoasă de Noe Smirnov, corespundea atât cerinţelor ideologice cât şi capacităţilor tehnice ale acelor timpuri. Ulterior, s-a început transmiterea săptămânală a pieselor de teatru produse în studiourile TVR. Spectacolelor proprii ori preluărilor de la marile teatre din ţară, difuzate în fiecare marţi, li s-au asociat altele, transmise joia. S-au avut în vedere cicluri tematice, genuri precum teatrul scurt, teatrul experimental.
O bună perioadă, TVR a avut şi emisiuni de educaţie teatrală, dicţionare de personaje, programe susţinute de mari personalităţi precum Radu Beligan sau profesorul Ion Zamfirescu şi o emisiune de critică şi actualitate teatrală intitulată Gong.
Citeste si Petreceri de Revelion anulate în marile oraşe ale lumii. Unde se organizează încă festivităţi