Când ajung primele tramvaie moderne în București. Problema care ar putea da peste cap planul lui Nicușor Dan

Din această vară, bucureștenii vor putea călători în tramvaie noi. Cel puțin la nivel teoretic, pentru că în Capitală încă mai trebuie să se efectueze lucrări la infrastructură. 
Filip Stan
20 apr. 2022, 16:13
Când ajung primele tramvaie moderne în București. Problema care ar putea da peste cap planul lui Nicușor Dan

Primele garnituri de tramvai vor ajunge în luna iunie în București. Tramvaiele vor veni mai devreme decât s-a prognozat inițial, însă peroanele trebuie adaptate. Garniturile produse în vestul țării sunt mai lungi decât peroanele existente.

Pe linia 41, care străbate zone precum Piața Presei Libere și Crângași, au fost modernizate 8 peroane și ar trebui modificate încă 14, informează Buletin de București.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a efectuat o vizită la fabrica din Arad, la finalul lunii martie. Potrivit edilului, 100 de tramvaie vor ajunge în București, cu o capacitate mai mare decât cele vechi.

„Avem un contract demnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie, de 36 de metri. Cele care se văd sunt primele șase din acest contract. Conform contractului, primul tramvai trebuie să vină în luna august 2022, dar domnul director ne-a făcut o surpriză şi ne spune că la 1 iunie o să avem primul tramvai”, a declarat Nicușor Dan.

Noile tramvaie au o capacitate de 322 de locuri, dintre care 56 pe scaune, plus un loc special pentru persoane cu handicap, respectiv cărucioare pentru copii.

 

Care sunt cele mai aglomerate linii de tramvai din București

 

Adrian Criț, directorul STB, a dezvăluit pe ce linie vor circula noile tramvaie.

„Primele tramvaie vor veni pe linia 41, următoarele vor intra pe linia 32, respectiv pe linia 21. De la furnizarea prototipului, în fiecare lună furnizorul e obligat să furnizeze câte 4 tramvaie pe lună”, a declarat Criț.

200 de milioane de euro este valoarea contractului de achiziție a noilor garnituri de tramvaie.

Refugiile din București au o lungime de 28-90 de metri, iar tramvaiele aflate în circulație maxim 27 de metri lungime. Chiar dacă noile refugii nu vor fi gata, garniturile promise de către Nicușor Dan vor circula pe alte trasee, care vor permite acest lucru, mai menționează sursa citată.

Potrivit estimărilor făcute de PMB, cele mai aglomerate linii de tramvai sunt 1 și 10, ambele cu peste 50.000 de călători zilnic.

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum să faci carnea pe grătar fără să se lipească. Trucul simplu pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Finalul lui Putin, mai aproape ca niciodată. Zeci de specialiști îi cântă Prohodul
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pensionarii care pot primi 250 de lei în plus de la Casa de Pensii! Ce trebuie să facă până la finalul lunii iulie
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
IMAGINI EXCLUSIVE! Filmul complet al măcelului din Padina! Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel: „Băi, omule, îl omori!”
substantial.ro
Operațiune fulger în Brașov: Traficanți de droguri prinși în flagrant
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!