Când devine oul periculos pentru sănătate. Deşi este bogat în nutrienţi, proteine, minerale și vitamine, oul se poate transforma într-un pericol pentru sănătate.
Mihaela Bilic spulberă mitul potrivit căruia oul crud face bine organismului. Nutriţionistul avertizează că albuşul crud nu poate fi digerat de oameni şi recomandă românilor să gătească bine ouăle.
„Oul este cu siguranţă alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esenţă de nutrienţi- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale şi vitamine, grăsimi esenţiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea şi un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!
El se poate transforma foarte ușor într-o bombă calorică. Totul depinde de modul în care îl preparăm. Cu alte cuvinte, dacă vrei să slăbești, omleta sau ouăle prăjite nu sunt o opțiune.
Nici oul crud nu este o opțiune, pentru că organismul nu poate să digere albușul crud. Cu alte cuvinte, dacă nu vreți să vă transformați masa într-un pericol pentru organismul vostru, gătiți bine ouăle. Cea mai bună metodă pentru siluetă, dar și pentru sănătate este fierberea acestora.
Țineți cont de faptul că albușul de ou este folosit în cazul otrăvirii sau a intoxicației și nicidecum nu trebuie consumat precum un aliment oarecare.
Se spune că e sănătos să consumi un ou crud din când în când. Greşit, este doar un mit! Albuşul crud nu poate fi digerat de oameni, nu avem enzimele necesare. În caz de intoxicaţie alimentară sau otrăvire, ca măsură de prim ajutor se foloseşte albuş crud; el crează o peliculă pe mucoasa stomacului şi a intestinului, care blochează absorţia substanţelor toxice. Concluzia? Doar gălbenuşul poate fi mâncat crud, albuşul niciodată“, avertizează nutriţionistul pe reţele de socializare.
Citeşte şi Dieta de primăvară recomandată de Mihaela Bilic: spectacol de verdeţuri în farfurie