„Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructor foarte performanţi şi să avem aici un proiect de success pentru Armata Română”, a declarat Klaus Iohannis.
Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă poate avansa o dată privind începerea antrenamentelor pe aeronavele F16 ale piloţilor ucraineni. ”Este posibil să se înceapă deja în august, dar nu cred că are multă valoare să spunem acum o dată. Este un process care pentru noi este important şi este important să se menţină. Noi nu antrenăm piloţi din august până în septembrie, ci începem, la sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult”, a spus preşedintele.
”Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructor foarte performanţi şi să avem aici un proiect de success pentru Armata Română”, a completat preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis a vorbit despre constituirea unui hub regional de antrenament pentru piloții români de F16 și zilele trecute, când a prezentat concluziile Summit-ului NATO de la Vilnius.
„Deciziile noastre de la acest Summit au demonstrat fără echivoc soliditatea legăturii transatlantice și unitatea aliată. În ceea ce privește postura NATO de descurajare și apărare, în mod cert facem un pas decisiv în direcția consolidării securității aviate. Am adoptat noi planuri de apărare ale NATO, care oferă cel mai înalt nivel de securitate pentru Flancul Estic la Marea Neagră, inclusiv pentru România. Astfel, pentru orice amenințare de securitate care ar putea afecta România, Alianța are un răspuns pe măsură pregătit.
Ne-am asigurat că există cadrul pentru creșterea grupurilor de luptă la nivel de brigadă prin forțe de întărire dacă situația o va impune. Totodată, vom accelera procesele legate de prepoziționarea de echipamente. Am mulțumit tuturor aliaților prezenți în România pentru contribuțiile lor și am salutat anunțul Spaniei de a disloca militar în România”, a declarat Iohannis.