Când începe şcoala? Ministrul interimar al Educaţiei nu a luat încă o decizie

Când începe şcoala în 2019? Este întrebarea al cărei răspuns în aşteaptă milioane de copii şi părinţi din România după ce premierul Dăncilă a cerut Ministerului Educației să schimbe data reluării orelor din 9 septembrie în 16 din aceeași lună. Şi cum ministrul Ecaterina Andronescu a fost demisă, aşteptăm acum un răspuns din partea lui Daniel Breaz, ministrul interimar de la Educaţiei. 
Romania TV
07 aug. 2019, 11:23
Când începe şcoala? Ministrul interimar al Educaţiei nu a luat încă o decizie

Comisia de Dialog Social din Ministerul Educaţiei a propus, luni, ca anul şcolar să înceapă la data de 9 septembrie, deşi premierul Viorica Dăncilă a cerut, în ultima şedinţă de Guvern, amanarea cu o săptămână a începutului de an şcolar. Propunerea Consiliului de Dialog Social va fi înaintată noului ministru interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, care va lua decizia finală.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a solicitat Guvernului să clarifice când va începe noul an şcolar, după ce premierul Dăncilă a cerut Ministerului Educației să schimbe data reluării orelor din 9 septembrie în 16 din aceeași lună.

„Domnule Fifor sau care mai sunteți pe la PSD cu vorbele, hai ieșiți și anuntați azi când începe școala, să nu vă înjure toate familiile cu copii la școalaă! Suntem în 6 august și nu știm care e prima zi de școală? Pe bune?! Cât haos a creat doamna Dăncilă printr-o prostie aruncată în public!

Tocmai am auzit că Ministerul Educației a declarat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului școlar. Inspectorii, directorii, profesorii probabil dau din umeri. Școala însăși nu mai știe când începe școala! Ca la nebuni!
Ce planuri de lecții, ce planificare a materiei? Oricum, la București mai vin zilele libere de la primărie la iarnă, că doar nu o să curețe zăpada de pe străzi în timp util!
Ce facem cu elevii și părinții care sunt, ca întotdeauna, prinși la mijloc în haosul generat de guvernare? Imposibil pentru familii să își mai facă planuri, să stabilească un program de concedii, să discute cu o bonă sau cu oricine are grijă de copii. Stau și așteaptă până se dezmeticesc guvernanții?
Se aplică principiul cu prostul care aruncă o piatră în apă, dar e mai rău decât în poveste, înțelepții de la Ministerul Educației nici măcar nu au curaj să facă ceva… Să se chinuie să scoată piatra? Dar dacă trebuie să rămână pe fundul apei? Dacă își aruncă și cariera în apă? Nu mai bine să nu mai facă nimic?”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut săptămâna trecută fostului ministrului al Educației, Ecaterina Andronescu, prelungirea vacanței de vară până pe 16 septembrie, la rugămintea patronatelor din turism. Acest lucru a stârnit nemulţumirea reprezentanților părinților și elevilor.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cea mai bună metodă de desfundat scurgerile. Pont de aur pentru orice român de la bloc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...