Când o să putem merge la munte pe autostradă! Sorin Grindeanu a făcut anunțul mult așteptat: „Anul ăsta fac 51. Sper ca până în 56 – 57 de ani să apuc să merg de la Comarnic la Brașov pe ea”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre momentul în care autostrada Comarnic - Brașov urmează să fie gata.
Filip Stan
11 aug. 2024, 23:41
Când o să putem merge la munte pe autostradă! Sorin Grindeanu a făcut anunțul mult așteptat: „Anul ăsta fac 51. Sper ca până în 56 – 57 de ani să apuc să merg de la Comarnic la Brașov pe ea”
Când o să putem merge la munte pe autostradă! Sorin Grindeanu a făcut anunțul mult așteptat: „Anul ăsta fac 51. Sper ca până în 56 – 57 de ani să apuc să merg de la Comarnic la Brașov pe ea”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a explicat cu ocaza unui interviu faptul că estimează că autostrada care pornește de la Comarnic și ajunge la Brașov ar putea fi circulabilă în aproximativ cinci sau șase ani. Cu toate acestea, trecerea proiesctului de la CNAIR la CNIR duce la întârzieri semnificative în ceea ce privește derularea acestuia.

Citește și: Cel mai murdar loc din mașină. Are mai mulți microbi decât vasul de WC

Fiind prezent la o emisiune Digi 24, Sorin Grindeanu a fost întrebat câți ani va avea atunci când cea mai așteptată autostradă din România va fi gata, respectiv Comarnic – Brașov. Acesta a mărturisit următoarele:

„Anul ăsta fac 51 ( 5 decembrie – n.r.). Sper ca până în 56 – 57 de ani să apuc”, a răspuns șeful Transporturilor, la o emisiune difuzată duminică de Digi24.

Moderatorul emisiunii a avut o remarcă plină de neîncredere, afirmând că acestea ar fi numai „povești”, însa Grindeanu a replicat că, în momentul de fața, faza de proiectare este aproape gata, punând accentul pe faptul că ar putea ca această autostradă să fie construită prin parteneriat public – privat (PPP). „Asta înseamnă că se intră în faza de execuție. Mi-aș dori ca pe acel proiect să găsim acei parteneri pe public – privat, care au interesul să facă mult mai repede, ca să poată să scoată bani”, a menționat Grindeanu.

De asemenea, Sorin Grindeanu a fost întrebat dacă trei foști miniștri ai Tranporturilor sunt blocați pe Valea Prahovei, pe cine înjură. Grindeanu a răspuns că pe actualul, pentru că este mai ușor să dai vina pe alții.

În ceea ce privește autostrada Ploiești – Brașov, veștile nu sunt tocmai încurajatoare. De exemplu, secțiunea Cristian – Codlea, care a fost promisă încă de anul trecut, nu a fost încă lansată la licitație.

În plus, surse apropiate situației sugerează că transferul proiectului de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) este întârziat.

Gabriel Budescu, directorul general al CNIR, a declarat că proiectul autostrăzii Ploiești – Brașov este unul extrem de complex. În acest context, Budescu a menționat în iunie că va fi necesară formarea unei echipe special dedicate în cadrul CNIR pentru a gestiona eficient acest proiect major.

„Autostrada Ploiești – Brașov este un proiect complicat. Studiile getehnice sunt pe două sectoare și urmează să înceapă pe zona de munte”, se arăta pe pagina de Facebook a CNIR.

Potrivit celor mai recente estimări, costul construirii autostrăzii prin Valea Prahovei este undeva la 5,6 miliarde de euro. „Acum sunt niște estimări. Vom avea prețul bătut în cuie la finalul studiului de fezabilitate. Este prematur să mă pronunț acum. Va trebuie organizată licitație, sunt celebrele contestații care pot apărea sau nu”, a mai spus directorul general al CNIR cu privire la una dintre cele mai așteptate autostrăzi din România.

Citește și: Toţi proprietarii de apartamente la bloc trebuie să plătească. Anunţ important pentru vecinii cu datorii

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce este, de fapt, certificatul de viață. Fără el nu veți putea lua pensia. Cum trebuie semnat și unde
Capital.ro
Ungaria a pus interzis. Românii vor lua 5.000 lei amendă. Legea e lege la vecini
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Este cea mai bună veste! Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci
Adevarul
Simptomele COVID-ului de vară și ce să faci dacă te-ai îmbolnăvit
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Virusul care te lasă fără bani în cont. Așa îl folosesc hackerii
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare
Capital.ro
Taxă 89 lei pentru șoferi. Ești obligat să achiți, dacă vrei să păstrezi dreptul de a circula
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris: Leon Marchand a preluat flacăra olimpică într-un felinar
MediaFlux
PENSIONARII vor încasa de DOUĂ ORI BANI în luna august! Seniorii se vor bucura de două ori
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!