Când se adaugă, de fapt, sucul de roşii în mâncare. Ca să-ţi iasă mâncarea delicioasă, trebuie să ştii exact când trebuie să adaugi sucul de roşii sau bulionul.
Foarte multe gospodine se întreabă când este bine să adăugăm sucul de roşii sau bulionul în mâncare. Majoritatea bucătăreselor îl adaugă la început, odată cu legumele.
Specialiştii culinari spun că acest obicei este total greşit, deoarece bulionul va întări legumele şi le va face să fiarbă mai greu, potrivit ebucataria.ro.
De asemenea, marii bucătari avertizează că multe dintre vitamine se vor pierde. De aceea, este recomanadat să adăugăm bulionul sau sucul de roşii atunci când mâncarea este aproape gata.
Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumătăţi şi se pun în oala de supă. Este nevoie de un vas de aproximativ 4 l, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate legumele la fiert și se adaugă sarea şi uleiul, iar oala se acoperă cu un capac.
În timp ce fierb legumele, se pregătesc roşiile, ingredientul principal pentru supa cremă de roșii. Se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu mixerul ori se dau prin răzătoare.
Se verifică cu o furculiţă dacă s-au fiert toate legumele, iar dacă s-au fiert se scot din zeama în care au fiert pentru a se zdrobi cu blenderul până capătă consistenţa unui piure foarte fin. Piureul de legume se amestecă cu zeama şi se formează supa cremă de roșii.
Se adaugă şi sucul de roşii şi se pune totul la fiert să mai dea în câteva clocote.
Rețeta de supă cremă de roșii este gata. Se potriveşte cu sare după gust şi se serveşte cu crutoane de pâine, smântână şi pătrunjel. De asemenea, pentru un plus de gust, poți adăuga parmezan ras în supa cremă sau câteva fire de busuioc proaspăt.