Când se pune sare pe cartofii prăjiți. Secretul pentru a avea cartofi arămii și crocanți, ca la restaurant. Greșeala majoră pe care o fac gospodinele cu alte preparate

Atunci când prepari supe sau ciorbe, experții în gastronomie te sfătuiesc să torni sarea la final, pentru că ingredientul potențează gustul. Preparatele din pește și fructe de mare se vor întări și vor căpăta un gust neplăcut, dacă le pui sare mult prea devreme, înainte de a le prepara pe aragaz.
Filip Stan
02 feb. 2024, 21:57
Când se pune sare pe cartofii prăjiți. Secretul pentru a avea cartofi arămii și crocanți, ca la restaurant. Greșeala majoră pe care o fac gospodinele cu alte preparate

Majoritatea oamenilor sunt obișnuiți să adauge sare în mâncare în timpul preparării sau în timp ce gătesc. Acest lucru este corect în majoritatea cazurilor, deoarece sarea adăugată în timpul gătitului poate ajuta la accentuarea aromei și gustului ingredientelor, permițându-le să se combine armonios. Totuși, există cazuri în care este mai potrivit să adăugăm sarea în etape diferite ale procesului de gătire.

Când se pune sare în supe pe și ciorbe
De regulă, sarea se adaugă într-o cantitate mică, în prima fază a gătitului, odată cu legumele și carnea. Acest lucru permite ca sarea să se dizolve bine și să se răspândească în toate straturile de lichid. Adăugarea ăarii în faza inițială ajută, de asemenea, la extragerea aromei din ingredientele utilizate. Este important să se testeze gustul și să se ajusteze cantitatea de sare la finalul preparării, în funcție de preferințe.

Când se pune sare în mâncăruri cu carne
Sarea se poate adăuga înainte sau după gătire, în funcție de preferințe și de modul în care doriți să influențați textura cărnii. Dacă adăugați sarea înainte de gătire, aceasta va ajuta la păstrarea sucului în interiorul cărnii și va obține o aromă mai intensă. Pe de altă parte, dacă adăugați sarea după gătire, puteți controla mai bine nivelul de sărare și puteți adăuga sare suplimentară doar în cazul în care este necesar.

Când se pune sare în paste și orez

Una dintre cele mai răspândite dileme pe care le avem, este momentul potrivit în care să adăugăm sarea în apa pentru paste sau orez Pentru acestea, specialiștii recomandă ca sarea  să fie adăugată în momentul când apa începe să fiarbă, niciodată înainte.

Când se pune sare  pe legume cu frunze verzi

Deoarece multe legume cu frunze verzi conțin apă, este recomandat să se adauge sare după ce acestea s-au gătit sau au fost gătite la abur. Adăugarea sarii prea devreme poate face ca legumele să devină moi și apoase. Așteptați până când legumele sunt gata și alegeți să adăugați sare în timpul servirii.

Când se pune sare  pe cartofi prăjiți

De ce nu îţi ies cartofii ca la Mc Donald’s. Greşeala majoră pe care o fac toţi, când se pune de fapt sarea

O altă situație, des întâlnită, este aflarea  momentului ideal pentru a adăuga sare la cartofii prăjiți. Răspunsul este foarte clar: întotdeauna după finalizarea procesului de prăjire și eliminare a excesului de ulei.

Cum să pui corect sare în mâncare. Ce trebuie să știi

Despre sare 
Sarea este un puternic potențiator de aromă, dar este nevoie de puțin timp pentru a-și lucra magia, astfel încât sărarea mâncării în timpul diferitelor etape de preparare este cheia gustului excelent.

Există mai multe tipuri de sare. Cea mai obișnuită sare este sarea de masă obișnuită.

Această sare este de obicei foarte rafinată – ceea ce înseamnă că este măcinată puternic, cu cele mai multe impurități și urme de minerale îndepărtate.

Problema cu sarea puternic măcinată este că se formează bulgări. Din acest motiv, se adaugă diverse substanțe – numite agenți anti-aglomerare – astfel încât să fie fină.

Sarea de mare se produce prin evaporarea apei de mare.

La fel ca sarea de masă, este în mare parte doar clorură de sodiu. Cu toate acestea, în funcție de sursa sa și de modul în care a fost procesat, conține de obicei diverse urme de minerale, cum ar fi potasiu, fier și zinc.

Sarea Himalaya este extrasă în Pakistan. Provine de la Salina Khewra, a doua cea mai mare salină din lume.

Sarea Himalaya conține adesea urme de oxid de fier (rugină), ceea ce îi conferă o culoare roz.

Cum să pui sare în mâncare

Motivul pentru care punem sare în mâncare este intensificarea, dezvoltarea, amestecarea și echilibrarea aromelor, motiv pentru care sarea ar trebui adăugată în cantități mici pe tot parcursul procesului de gătit.

Sarea Kosher este cea mai bună alegere pentru utilizare în timpul gătitului.

Minciunele ca la bunica. Rețetă simplă pentru când ai poftă de ceva dulce
Fără îndoială, ai mai auzit această recomandare, dar raționamentul de bază din spatele acesteia este întotdeauna același – este ușor de controlat cantitatea de sare kosher, aderă bine la alimente și se dizolvă destul de ușor.

Ar trebui să ții sarea la îndemână în timp ce gătești, astfel încât să poți adăuga cu ușurință câte puțin.

Dacă ai la îndemână săruri artizanale, păstrează-le pentru a fi utilizate ca element de finisare, astfel încât profilurile lor individuale de aromă să nu se piardă în procesul de gătit.

Proporții adecvate de sare pentru diverse preparate

Pentru supe, ciorbe, sosuri: 1-1 / 2 lingurițe sare kosher pe litru.

Dacă folosești sare de masă, pune cam 1-1 / 8 lingurițe pe litru.

Pentru carnea crudă, păsările de curte, peștele și fructele de mare: 3/4 până la 1 linguriță sare kosher pe kilogram.

Dacă folosești sare de masă, pune la 1/2 la 3/4 lingurițe pe kilogram.

Pentru sărarea apei pentru paste, adaugă 1 linguriță de sare Kosher (sau 3/4 linguriță sare de masă) pentru fiecare litru de apă.

Regula generală pentru cantitatea de apă este de 4 litri pe kilogram de paste (4 lingurițe sare kosher).

Notă importantă: aceste proporții nu se aplică atunci când se utilizează ingrediente pre-pregătite, cum ar fi bulion cumpărat din magazin, sosuri sau carne condimentată.

Când să pui sare în mâncare

Adaugă la carne, pește și păsări de curte chiar înainte de a fi gata de gătire pentru a îmbunătăți aroma.

Unii cred că sărarea cărnii înainte de gătit scoate sucurile din ea și produce ca rezultat final uscarea cărnii, dar acest lucru pur și simplu nu este adevărat.

Totuși, ceea ce poate face sărarea cărnilor cu mult înainte de gătit este inhibarea rumenirii.

Când pregătești un sos, adaugă un praf de sare la ingrediente precum usturoiul și ceapa în timp ce le călești, adaugă apoi lichidele și sarea.

Termină de gătitul, gustă și reglează încă o dată de sare, dacă este necesar.

S-ar putea să pară că ai folosit prea multă sare în acest fel, dar surprinzător, dacă lucrezi în etape, cel mai probabil vei ajunge să folosești mai puțină sare, deoarece aromele ingredientelor se vor dezvolta mai complet.

Când aburești sau fierbi legumele în apă, sarează apa înainte de gătit. Dacă sotezi legumele, sărează imediat după gătit.

Legumele prăjite și la grătar trebuie sărate înainte de preparare. Legumele crude ar trebui să fie sărate chiar înainte de servire.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune sarea, secretul unui gust delicios

Pentru o vinegretă simplă, adaugă sarea în oțet și ulei și amestecă bine, apoi adaugă peste salată când e dizolvată sarea complet.

Pentru supa de casă, pune sare la legume când le sotezi- nu în lichid. Odată ce supa este gata, gustă și reglează sarea după propriul gust.

Când gătești paste sau fierbi cartofi, sărează întotdeauna apa înainte de a adăuga pastele sau cartofii.

Condimentarea perfectă este cheia pentru mâncarea excelentă și sarea este un instrument care te ajută să aduceți aromele naturale ale ingredientelor în prim plan.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'