Când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt! Greșeala pe care o fac multe gospodine

Ciorba de burtă se numără printre preparatele preferate ale românilor care se regăsește în meniul tuturor restaurantelor de la noi, însă foarte puține gospodine știu să o gătească ca la carte. Una dintre principalele dileme ale româncelor este câtă smântână trebuie să pună în ciorba de burtă.
Alina Costache
27 aug. 2023, 12:28
Când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt! Greșeala pe care o fac multe gospodine
Când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt!

Când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt. Dacă vrei să obții o ciorbă de burtă ca la restaurant sau chiar mai bună este foarte important să ții cont de câteva reguli care vor face diferența.

Citește și Cât costă o ciorbă de burtă la Predeal. Cu banii ăştia faci o oală întreagă!

Când se pune smântâna în ciorba de burtă, de fapt

În primul rând, dacă vrei să gătești ciorbă de burtă acasă, ai nevoie de ingrediente de calitate. Cumpără burtă de vită proaspătă, nu prefiartă și congelată. Aceasta va da un gust aparte ciorbei, iar diferența va fi una notabilă.

Nu trebuie să cauți foarte mult burta de vită curățată pentru că aceasta se găsește la măcelării și tot ce mai ai de făcut este să o pui în apă cu oțet, pentru a scăpa de mirosul specific. Însă, gustul ciorbei de burtă este dat de oasele de vită, care nu trebuie să îți lipsească. Trebuie să știi că un rasol de calitate de vită va da o savoare aparte ciorbei de burtă și o consistență perfectă.

Mai mult, smântâna pe care o folosești la ciorba de burtă trebuie să fie cât mai grasă. Atunci când vrei să pregătești acest preparat trebuie să te asiguri că ai o cantitate suficient de mare de smântână, pentru a obține o ciorbă cremoasă.

Mare atenție! Dacă pui prea puțină, ciorba va fi apoasă și nu va avea consistența dorită.

Foarte important de precizat este faptul că cantitatea de smântână depinde de cantitatea de ciorbă pe care o prepari. Astfel, la un kilogram de burtă și un kilogram de oase de vită, este nevoie să folosești în jur de 300 g de smântână integrală și 2 gălbenușuri de ou. Atunci când servești ciorba, mai poți adăuga smântână în ea, dacă mai dorești.

Ca să prepari ciorba de burtă se pun la fiert într-o oală cu apă oasele de vită. Se adună spuma care se formează și se lasă să fiarbă la foc mic. Se adaugă rădăcinoase întregi, curățate, pentru a da savoare. Burta se pune în apă cu oțet pentru a scăpa de mirosul specific, apoi se fierbe separat până când dă în câteva clocote. Se scoate, se taie fâșii și se adaugă în oala în care fierbi ciorba.

Arunci când burta și carnea de vită sunt fierte, se dau la o parte rădăcinoasele și se finalizează ciorba. Smântâna și gălbenușurile trebuie să fie la temperatura camerei. Acestea se amestecă cu o lingură de făină, după care se pun câteva polonice din ciorbă peste ele. În acest fel, amestecul va fi adus la o temperatură mai ridicată și smântâna nu se va brânzi atunci când este adăugată în ciorba fierbinte.

Apoi se toarnă amestecul în oală, se potrivește de sare și după ce mai dă într-un clocot, se oprește focul. Ciorba de burtă este gata și se servește cu ardei iute, oțet, smântână sau mujdei.

Citește și Prețuri pentru toate buzunarele pe litoralul românesc. Cât costă o ciorbă de burtă la împinge tava, în Eforie Nord

 

DailyBusiness
Boom imobiliar! Proprietarii români își rotunjesc veniturile cu profituri uriașe în 2024!
Spynews
Alex Pițurcă, mesaje controversate în miez de noapte. După cine suferă fiul lui Victor Pițurcă
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Apare o nouă fabrică în România cu o importanță deosebită. Se fac investiții masive, iar noi locuri de muncă vor fi disponibile
Capital.ro
Elena Udrea nu mai scapă! Decizia este definitivă
Playtech.ro
Localitatea din România favorită a lui Nicolae Ceaușescu. Atrage în fiecare an mii de turiști din toate colțurile Europei
DailyBusiness
VIDEO Primii kilometri ai autostrăzii Moldovei, deschiși! Imagini de pe drumul extraordinar de așteptat
Adevarul
Cât costau blănurile purtate de Nicolae și Elena Ceaușescu în ultima lor zi de viață
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Giulia Anghelescu își sărbătorește ziua de naștere. Ce urare emoționantă i-a făcut soțul ei, Vlad Huidu: “Iubirea mea”
Spynews
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Evz.ro
Scame pe pulovăr - cum scapi de ele. Șase trucuri pentru tricotaje
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Vin ninsorile în România! Orașele în care sunt așteptați primii fulgi de zăpadă în acest weekend
Cancan.ro
EXCLUSIV | Scandal în familia Betty – Cătălin Vișănescu. Socrul mare a făcut ravagii! Florin Salam a intervenit decisiv
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Vestea care a devastat toată România. A murit marele erou al țării. Dumnezeu să-l odihnească!
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
La mulți ani, Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela și Gabi! Mesaje și urări pentru cei care își serbează ziua de nume de Sf. Mihail și Gavriil
substantial.ro
Primele pierderi nord-coreene în luptele din Kursk, anunță Zelenski
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Și ROMÂNIA este VIZATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9