Când trebuie și când nu trebuie să ne închinăm la icoanele din Biserică. Părintele Cleopa Ilie a lăsat în urma sa sfaturi creștine, dar și învățăminte despre cum ar trebui să ne închinăm în fața icoanelor.
Unul din sfaturile lăsate de Părintele Clopa este acela legat de modul în care fiecare dintre noi ar trebui să se închine la icoane. „Când vă închinați la sfintele icoane, să nu sărutati sfinții pe fata, că-i păcat. Nu-i voie! Dacă sfântul este pictat în picioare, îi săruți picioarele, dacă este pictat pe jumătate, il săruți la partea de jos”, a spus Părintele Cleopa.
Profeţiile SFINŢILOR PĂRINŢI te vor CUTREMURA. „Români, păziţi-vă! Vin vremuri CUMPLITE!”
De asemenea, unul din cele mai importante semne simbolice ale creștinismului este atunci când ne închinăm și facem crucea. Părintele Cleopa a spus că sunt momente în care trebuie să ne închinăm, și sunt momente în care nu trebuie să facem acest gest! „Să știți că după ce dă preotul binecuvantare de Sfânta Liturghie, nimeni nu mai are voie să se închine la icoane în biserică sau să mai ducă daruri la altar, că este mare păcat! Când auzi că zice preotul: Binecuvantată este Împărăția Tatalui și a Fiului și a Sfântului Duh, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor, este gata! De atunci fiecare stă la locul lui linistit, nu se mai duce să se închine. Chiar de-ai venit cu un dar în biserică, cu lumânare și cu prescură, le dai la urmă. Că din timpul acela preotul intră în Sfânta Liturghie și nu mai are timp să ia darul. Ca daca te duci și el se opreste de la Liturghie, îi rămân o mulțime de rugăciuni și are păcat. Deci darurile se dau la biserică până se dă binecuvantarea de Liturghie. De atunci înainte nu mai este voie nici să te închini la icoane, pentru că îi tulburi pe cei care vor să asculte Sfânta Liturghie”, susţine Părintele Cleopa în învățăturile sale.
Părinţii Paisie Olaru, Ilie Cleopa şi Dionisie de la Colciu, propuşi spre canonizare
Părintele Cleopa Ilie, născut în 1912 cu numele de Constantin Ilie, a fost stareț al Mănăstirii Sihăstria și un extrem de cunoscut reprezentant spiritual al Bisericii Ortodoxe Române. Și-a dedicat întreaga viață creștinismului și Bisericii, încetând din viață pe 2 decembrie 1998, la vârsta de 86 de ani. Avea să fie înmormântat la Mănăstirea Sihăstria.