Când va fi canonizat părintele Arsenie Boca. Mitropolitul Ardealului a uimit pe toată lumea cu răspuns întrebării referitoare la canonizarea părintelui Arsenie Boca.
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, preşedintele Comisiei sinodale de canonizarea a sfinţilor români, a fost întrebat în timpul unei conferinţe online când va fi canonizat Arsenie Boca.
„Ştie Dumnezeu. Noi când facem previziuni din acestea, nu am darul premoniţiei, nu ştiu. Va vrea Dumnezeu! Când vrea Dumnezeu şi când vrea şi părintele (Arsenie Boca n.r.) şi va fi. Noi nădăjduim.”, a fost răspunsul mitropolitului.
ÎPS Laurenţiu Streza a explicat că se adună dovezi ale minunilor înfăptuite de părintele Arsenie Boca, însă a atras atenţia că nu este cazul să se exagereze unele vorbe ale sale.
Mitropolitul Ardealului spune că părintele Arsenie Boca nu a pomenit numele lui Ceauşescu, însă a afirmat că „nu mai rabdă Dumnezeu mult” referindu-se la perioada de dinainte de Revoluţia din 1989.
„Este adevărat că părintele a spus că nu mai merge mult, nu mai rabdă Dumnezeu mult, dar nu i-a pomenit niciodată numele lui Ceauşescu, pentru că era foarte atent cu reacţia oamenilor, cu senzaţionalul. (…) În momentul de faţă nu are nevoie de mistificările unora. Unele sunt chiar aşa mistificări, că l-a văzut unul aici şi l-a văzut şi dincolo. (…) unele sunt caraghioase, pur şi simplu caraghioase şi pe noi nu ne-au amuzat, ci ne-au întristat, deci comisia de cercetare, de canonizare a fost pur şi simplu uimită de unele afirmaţii, dar aşa sunt oamenii. Dar cele bune întotdeauna au trecut peste celelalte, au răzbătut. Aşa se cerne şi rămân numai lucrurile adevărate şi folositoare”, a explicat ÎPS Laurenţiu Streza în cadrul conferinţei online ce a fost iniţiată de Organizaţia Tinerilor din Sibiu, potrivit Agerpres.
Mitropolitul Ardealului spune că l-a cunoscut personal pe părintele Arsenie Boca şi că a primit sfaturi de la el. Mai mult, ÎPS spune că este convins că acesta era „un om al lui Dumnezeu”, „o mare personalitate, acest părinte duhovnicesc care a lăsat urme adânci în viaţa spirituală a credincioşilor din întreaga ţară, nu numai din Ardeal, dar mai ales din Ardeal”.