Sorin Grindeanu a făcut o vizită astăzi la şantierul Podului suspendat de la Brăila şi a spus că până la finalul anului viitor va fi dat în circulaţie.
„Am fost astăzi pe şantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul! Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, ajutor care poate veni mai ales prin dezvoltarea infrastructurii de transport”, a afirmat Grindeanu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.
Podul face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri.
În luna august, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, declara că podul suspendat de la Brăila se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură pe relaţia Brăila – DN 22 (Smârdan-Măcin). El afirma că, la acel moment, construcţia avansa conform graficului. „Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este, într-adevăr, unul complex: de la începutul anului şi până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei”, spunea la vremea aceea Drulă.
Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cel mai mare pod din țara noastră şi al treilea ca mărime din Uniunea Europeană.
La finalul lunii noiembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dat publicităţii noi imagini de pe şantierul podului suspendat de la Brăila, cel mai spectaculos proiect de infrastructură din România de după Revoluție.
”Deschiderea dintre cei doi piloni este 1.120 de metri ceea ce plasează Podul de la Brăila în vârful proiectelor de infrastructură europene. (…) Pentru pilonii de la podul Brăila s-a lucrat zi și noapte inclusiv în condiții de iarnă, înalțimea lor fiind de 192 de metri. Lucrarea este foarte bună”, explicat Dan Sima, inginer la Podul Brăila.
Citeşte şi Imagini spectaculoase cu Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila