Candidaţii la Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale nu mai dau examen. Care sunt condiţiile de admitere

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța anunță că până pe 7 iunie, se desfășoară înscrierile pentru maiștri militari de marină. Cei interesați au la dispoziție două modalități de înscriere: online, accesând platforma dedicată recrutaremapn.ro, sau personal, la Birourile Informare Recrutare din cadrul Centrelor Militare Județene.
Mircea Filipescu
29 mai 2024, 18:49
Candidaţii la Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale nu mai dau examen. Care sunt condiţiile de admitere

Una dintre schimbările majore aduse procesului de admitere, anul acesta, este majorarea limitei maxime de vârstă pentru candidați, de la 28 la 30 de ani. Astfel, pot aplica atât elevii de clasa a XII-a care urmează să susțină examenul de bacalaureat, cât și persoanele care au cel mult 30 de ani împliniți anul acesta și care dețin deja diploma de bacalaureat. De asemenea, soldații și gradații profesioniști care îndeplinesc aceste criterii sunt eligibili pentru a aplica.

Un avantaj major pentru candidații din acest an în reprezintă și eliminarea examenului teoretic. După înscrierea pe platforma online, candidații vor fi programați pentru etapa de selecție, care include probe sportive (traseu aplicativ cu 10 elemente și alergare de rezistență), examinare psihologică și un interviu de aptitudini, potrivit CTNews. Ulterior, aceștia vor efectua și vizita medicală la cel mai apropiat spital militar de zona de domiciliu.

Candidații care vor trece cu succes toate aceste probe vor fi ierarhizați computerizat pe baza mediei de la examenul de bacalaureat. Ierarhizarea va avea loc în luna august.

Anul acesta, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale scoate la concurs 133 de locuri pentru Ministerul Apărării Naționale, respectiv Forțele Navale Române, și 27 de locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Poliția de Frontieră. În total, sunt disponibile 160 de locuri, care garantează tot atâtea locuri de muncă la finalizarea studiilor.

Citeşte şi: Vouchere de 1.600 de lei, ordinul a apărut în Monitorul Oficial DOCUMENTUL care schimbă regulile

Cei interesați de o carieră de maistru militar de marină trebuie să știe că învățământul militar este complet gratuit, iar formarea durează doi ani. Pe durata școlarizării, elevii militari vor fi cazați la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și vor beneficia de echipament gratuit, cazarea, hrană și obiectele de igienă personală fiind oferite, de asemenea, gratuit.

La absolvire, viitorii maiștri militari de marină vor primi un certificat de calificare profesională, nivel 5, un brevet de maistru militar și vor fi avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a, fiind încadrați pe un post în funcție de specialitatea militară absolvită.

Ca atare, procesul de înscriere pentru maiștri militari din acest an este marcat de schimbări benefice, care fac mai ușor accesul în sistemul militar, oferă oportunități mai multor candidați și asigură un parcurs educațional complet și gratuit pentru tinerii care visează să îmbrace uniforma militară. Cei interesați sunt încurajați să profite de această ocazie și să se înscrie până cel târziu pe 7 iunie.

Printre avantajele unei cariere de maistru militar în Forțele Navale se numără un loc de muncă stabil, un venit constant, peste media națională, oportunitatea de a participa la misiuni internaționale și de a vedea lumea.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a promulgat legea. Cine nu are acces în autobuzele şcolare

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Subiecte Română Bacalaureat 2024. Ce le-a picat elevilor la real și uman la BAC 2024. Eseu despre o nuvelă studiată la subiectul III. Update
Capital.ro
Rămâi fără BANII CASH. Avertisment pentru românii care scot numerar la bancomat
Playtech.ro
Gina Pistol va prezenta Materchef la PRO TV. Chiar ea a confirmat TOTUL
DailyBusiness
ANAF nu-i mai iartă pe românii cu venituri nedeclarate! Marea schimbare de la 1 iulie!
Adevarul
Era Macron ia sfârșit. Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Babs, adevărul despre despărțirea de Dorian Popa: Ne-am pierdut noi doi, ca oameni
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Gina Pistol va prezenta noul sezon Masterchef România, alături de Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Ce a picat la subiectul al treilea profilul uman, Bacalaureat 2024
Capital.ro
Se plătește impozit de 70%. Legea se aplică din 1 iulie. Fiscul nu mai iartă pe nimeni
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect
substantial.ro
Rusia urmărește cu atenție alegerile din Franța, declară Kremlinul
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?