Canicula şi cădura sufocantă care a cuprins Europa în ultimele zile face tot mai multe victime pe continent. Între acestea se numără şi un român de 48 de ani, care a decedat în Italia, în apropiere de Verona, din cauza căldurii, potrivit România TV.
Românul se afla la pescuit, miercuri la prânz, în zona Albaredo d’Adige, o localitate situată în apropiere de Verona. La un moment dat, acestuia i s-a făcut rău, cel mai probabil din cauza căldurii. Medicii ambulanței care a venit în scurt timp au constatat că românul făcuse stop cardiac, iar manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.
Un alt român a murit tot în Italia. Acesta a decedat pe un teren agricol din zona Belfiore, tot în apropiere de Verona.
Slovenia, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina şi Croaţia se află sub cod roşu de caniculă. În Ungaria sunt în vigoare două alerte maxime: una de temperaturi ridicate, iar cea de a doua de furtuni violente. Şi în Spania vremea se menţine fierbinte, cu temperaturi care depăşesc 40 de grade Celsius chiar şi în zona de coastă. Ieri, în regiunea Valenciei s-au înregistrat 46 de grade Celsius, un record.
Citeşte şi COD ROŞU de furtuni în Ungaria. După caniculă, fenomenele meteo VIOLENTE ajung şi în România
Ungurii se topesc la 40 de grade Celsius. Autorităţile au instalat numeroase corturi de prim ajutor şi au împărţit sticle cu apă. La grădina zoologică, animalele au fost stropite pentru a se răcori.
Meteorologii au avertizat că după valul de căldură sunt aşteptate furtuni în aproape toată ţara. În zona lacului Balaton vântul va bate cu peste 100 de kilometri la oră.
Citeşte şi COD ROŞU de furtuni în Ungaria. După caniculă, fenomenele meteo VIOLENTE ajung şi în România
În Serbia, temperaturile au depăşit 38 de grade Celsius. Autorităţile au îndemnat populaţia să evite să iasă din casă la orele amiezii. În Slovacia şi Slovenia, medicii îi sfătuiesc pe adulţi să bea 3 litri de apă pe zi, în condiţiile în care afară sunt aproape 39 de grade Celsius. Oamenii s-au refugiat în jurul fântânilor arteziene şi la piscine.
Situaţia este dramatică şi în Croaţia, unde ştrandurile au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de oameni veniţi să se răcorească. În Elveţia, la Geneva s-au înregistrat 39,7 grade Celsius, un record pentru această perioadă în Alpi.