Cântăreţul Juanes a lansat o campanie împotriva recrutării minorilor de grupările armate

Cântăreţul columbian Juanes, un star al muzicii pop sud-americane, a lansat, miercuri, la Bogota, o campanie împotriva recrutării forţate a minorilor de către grupările armate. Campania are drept obiectiv să salveze circa 200.000 de copii în următorii trei ani.
Romania TV
20 sept. 2012, 12:35
Cântăreţul Juanes a lansat o campanie împotriva recrutării minorilor de grupările armate

Cu ocazia unei vizite în Ciudad Bolivar, o uriaşă mahala din capitala columbiană, cântăreţul Juanes, cunoscut pe plan internaţional graţie piesei „La camisa negra”, a prezentat această campanie, care dispune de un buget iniţial de 200.000 de dolari.

Denumită „Să visezi este un drept”, această campanie vizează sensibilizarea municipalităţilor cu scopul de a propune diverse proiecte tinerilor locuitori defavorizaţi, pentru a-i îndepărta de gherilele comuniste şi de numeroasele bande criminale care operează în Columbia.

Crescut el însuşi în Medellin, al treilea oraş ca mărime din Columbia, Juanes a evocat copilăria lui, petrecută în acest fost fief al marilor carteluri de cocaină, dezmembrat însă după moartea baronului drogurilor Pablo Escobar, în 1993.

„Am trăit în epoca anilor ’80 şi am reuşit să scap graţie muzicii. Din acest motiv, cred în şansele de reuşită”, a spus cântăreţul. „Mesajul nostru este îndreptat către tineri – «Nu vă înrolaţi în grupările armate» -, dar şi către părinţi”, a adăugat muzicianul.

Din 1999, aproape 5.000 de minori recrutaţi de grupările armate din Columbia au fost demobilizaţi, potrivit Institutului pentru bunăstare familială, un organism public însărcinat cu protecţia copilului.

Mai mult de jumătate (58%) dintre ei au fost înrolaţi de Forţele armate revoluţionare din Columbia, principala gherilă din ţară, cu care guvernul columbian va începe, în octombrie, o rundă de negocieri, pentru a pune capăt unor conflicte armate care durează de aproape o jumătate de secol.

Juanes, care a concertat şi în România, în septembrie 2008, şi-a început cariera artistică la vârsta de 15 ani, când a înfiinţat formaţia rock Ekhimosis, trupă ce a rămas unită timp de 12 ani, lansând cinci albume. Cântăreţ, chitarist, producător, compozitor şi autor al versurilor tuturor cântecelor sale, el şi-a creat platforma artistică bazându-se pe ceea ce este mai important: muzica.

Pentru primul album, intitulat „Fijate Bien”, a lucrat cu producătorii Argentinos Gustavo Santaolalla şi Anibal Kerpe. Deşi discul nu a stârnit numai reacţii pozitive, i-a deschis drumul lui Juanes. Cel de-al doilea LP solo al artistului , „Un Dia Normal”, s-a bucurat de un succes deosebit în toată America Latină, ajungând discul latino cel mai vândut pe plan internaţional. Super-hitul „A Dios Le Pido” de pe acest album a făcut furori în toată lumea. Al treilea său album, „Mi Sangre”, a ieşit pe piaţă în 2004 şi cuprinde hituri precum „La Camisa Negra”, „Nada Valgo Sin Tu Amor”, „Volverte A Ver” sau „Para Tu Amor”. Albumul a rămas timp de 12 săptămâni pe primul loc în topul Bilboard, cu piesele „Nada valgo sin tu amor” şi „Volverte a ver”.

Cel de-al patrulea album Juanes, „La Vida Es Un Ratico”, a apărut în octombrie 2007. Pentru acest album a primit cinci premii Latin Grammy şi patru premii MTV Latin America.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!