Cantinele şcolare ar putea fi închise dacă nu au autorizaţie ISU

Cantinele şcolare care nu au autorizaţie ISU riscă să fie închise întrucât sunt asimilate unităţilor de alimentaţie publică, ele schimbându-şi caracterul de construcţie de învăţământ atunci când se organizează diferite festivităţi sau întruniri, a avertizat, joi, şeful ISU Suceava, Ion Burlui.
Iulian Tudor
28 ian. 2016, 14:53
Cantinele şcolare ar putea fi închise dacă nu au autorizaţie ISU

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Ion Burlui, a prezentat, la şedinţa Colegiului Prefectural, situaţia privind autorizarea unităţilor de învăţământ din judeţ, arătând că acestea nu intră sub incidenţa hotărârii de Guvern care prevede închiderea unităţilor care nu au autorizaţie, iar prin urmare acestea nu pot fi închise dacă încalcă grav cerinţele de securitate la incendiu.

Citeşte şi: NEREGULI MAJORE la centrele de plasament. Ministrul Muncii: Sunt cămine fără avize ISU VIDEO

Acesta a spus însă că un caz aparte îl constituie cantinele şcolare care, ocazional, cu prilejul unor întruniri sau festivităţi, îşi schimbă caracterul de construcţie de învăţământ în unitate de alimentaţie publică, situaţie în care se impun regulile pentru sălile aglomerate.

„Deoarece aceste spaţii nu satisfac condiţiile de echipare cu instalaţii impuse de reglementările tehnice în vigoare pentru săli aglomerate, există posibilitatea de a li se opri activitatea”, a menţionat Burlui.

El a arătat că, în judeţul Suceava, există 1.067 de clădiri de învăţământ aflate în evidenţele ISJ, din care 784 nu intră sub incidenţa avizării sau autorizării la incendiu.

Burlui a menţionat că pentru 283 de clădiri era obligatorie avizarea ISU, iar din 2006 până în prezent au fost emise 170 de avize şi 24 de autorizaţii, dar a adăugat că nu au fost emise avize pentru construcţii aflate în diverse stadii de execuţie, investiţiile nefiind încă finalizate, scrie Mediafax.

El consideră că mulţi directori nu cunosc legislaţia şi consideră că avizul ISU este suficient şi confundă acest aviz cu autorizaţia, dar şi că fluctuaţia cadrelor de conducere ale şcolilor a determinat ca problema obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu să nu aibă continuitate.

Citeşte şi: Nunţile cu sute de invitaţi ar putea deveni istorie. Măsuri drastice impuse de ISU

Colegiul Prefectural Suceava a decis, joi, ca ISJ Suceava, împreună cu primăriile, să identifice nevoile unităţilor şcolare de a obţine autorizaţiile de securitate la incendiu şi autorizaţiile sanitare de funcţionare, urmând să fie făcute demersuri pentru finanţarea acestora pentru a le obţine.

Spynews
Emoții mari pentru Vlad Pascu! Zi decisivă pentru șoferul drogat care a produs accidentul de la 2 Mai
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Vacanța li s-a transformat într-un coșmar. Ce au putut să pățească niște turiști care au rezervat o cameră cu vedere la mare: ”Am fost înșelați”
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
Playtech.ro
Anna Lesko, ipostază de INFARCT la 45 de ani! Costumul de baie mic i-a arătat toate formele
DailyBusiness
Economia României aproape STAGNEAZĂ! Trimestrul doi nu s-a arătat favorabil pentru PIB
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Laura Cosoi, imagini emoționante postate cu părinții: „Am mai fi avut multe de povestit...”. Fiica cea mică, Aida, îi amintește de tatăl ei / FOTO
Spynews
Insula iubirii, 13 august 2024. Cornel, uimit de comportamentul Iustinei. Concurentul a avut nevoie de îngrijiri medicale la scurt timp după bonfire: „Am ajutat-o să fie o doamnă”
Evz.ro
Iarnă grea pentru români. Cât se scumpesc gazele după eliminarea subvenției
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
De ce ar fi înjunghiat-o Ioan Pintaru pe fetița de 11 ani din Anglia. Ce au descoperit anchetatorii. Detalii cutremurătoare
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Ei sunt tinerii care și-au pierdut viața în accidentul pe de Centura Drobetei. Unul dintre aceștia luase chiar astăzi proba teoretică pentru a obține permisul de profesionist
Capital.ro
România devine o forță mondială. Guvernul a confirmat, vom fi primii din lume: Reușim!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Cutremurător! Au murit Dani și Dragoș! Sfârșit crunt pentru băieții de 18 ani
substantial.ro
Negocierile pentru o alianță AUR-SOS România pentru prezidențiale au eșuat printre scandaluri și acuzații
MediaFlux
RECALCULAREA PENSIILOR, FINALIZATĂ! Simona Bucura Oprescu a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...