REZULTATE FINALE CAPACITATE 2014. La nivelul ţării, înainte de contestaţii, 113.250 de candidaţi de la evaluarea naţională, reprezentând 70,8%, au obţinut medii peste 5, iar 46.703 (29,2%), medii sub 5, situaţia generală relevând că numărul mediilor mai mari de 5 se încadrează în linia anilor precedenţi, iar diferenţele înregistrate în anii anteriori între rezultatele la Matematică şi Limba şi literatura română s-au ponderat, ajungând la procente comparativ egale.
În Bucureşti, un număr de 9.588 de absolvenţi de clasa a VIII-a reprezentând 82,77% dintre cei care au susţinut evaluarea naţională au luat note mai mari de cinci, a declarat vineri într-o conferinţă de presă inspectorul general Constantin Trăistaru. Astfel, în Capitală, din cei 11.584 de candidaţi prezenţi, 1.996 au obţinut note sub cinci şi 9.588 note peste cinci.
La limba română, din cei 11.581 candidaţi prezenţi 1.967 au luat note sub cinci iar 9.614 note mai mari de cinci (83,02%). Au fost eliminaţi doi candidaţi, unul la limba română şi unul la matematică.
La matematică, din 11.582 candidaţi prezenţi 1.828 au luat note sub cinci, iar 9.754 (84,22%) au luat note mai mari de cinci.
În ceea priveşte limba maternă, din cei 144 prezenţi 8 au luat note sub cinci şi 136 note mai mari de cinci (94,44%)
„Comparativ cu anul trecut stăm puţin mai bine. Ar fi de dorit ca în anii următori să depăşim 85%”, a spus inspectorul general Constantin Trăistaru. El a precizat că după rezolvarea contestaţiilor comisia municipală de examen prin sondaj va alege o serie de lucrări pentru a fi reevaluate.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO. Subiectele de la Evaluarea Naţională 2014 au avut un grad de dificultate mediu, specific examenelor care au ca scop evaluarea competenţelor pentru finalul ciclului gimnazial, potrivit Ministerului Educaţiei. Subiectele şi baremele de rezolvare au fost corect redactate şi nu au ridicat probleme elevilor şi profesorilor evaluatori.
Examenul a fost supravegheat video și în 2014, iar camerele au fost instalate și în sălile în care s-au descarcat subiectele, precum și în sălile în care s-au evaluat lucrările scrise.
RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.
Înscrierile în învăţământul liceal se vor face în perioada 4 – 9 iulie, când absolvenţii clasei a VIII-a vor completa în fişele de înscriere opţiunile pentru unitatea de învăţământ în care doresc să-şi continue studiile. Aceste informaţii vor fi introduse în baza naţională de date şi vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere
Între 17 şi 25 iulie, candidaţii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi, conform repartizării computerizate. A doua etapă a admiterii la liceu începe pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie să aibă loc efectiv distribuirea computerizată a candidaţilor.
Admiterea în învăţământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor 4 ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total şi media obţinută la evaluarea naţională, cu o pondere de 75% din total. Potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională.