Nicola Alexander-Cross, optometrist și co-fondator al unei mărcii de îngrijire a ochilor, a explicat pentru The Independent că zonele problematice din casă sunt „bucătăria sau baia/dușul – deoarece este locul unde ne petrecem mult timp și din cauza umidității suplimentare. Și, după aceea, dormitorul – mai ales dacă cearșafurile nu sunt spălate suficient de regulat”.
„Există praf peste tot. Praful este, de obicei, produsul pielii care se desprinde de la oameni și animale de companie, precum și praful care se găsește în mobilierul moale și, chiar dacă ați curăța tot timpul, ar fi foarte greu să scăpați de el”, spune și Emma Rubach, șefa serviciului de consiliere în materie de sănătate de la organizația caritabilă Asthma + Lung UK.
Există și unele lucruri din casă care pot strânge praf, precum jucăriile copiilor sau obiectele care își petrec cea mai mare parte a anului în depozit, cum ar fi pomii de Crăciun.
Citește și: Amenzi de până la 20.000 lei pentru cei care nu respectă acestă lege
Simptomele unei reacții alergice la praf includ strănut, nas care curge, ochi lăcrimoși și iritați și, uneori, mâncărimi peste tot.