UPDATE: Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti intervin, vineri seară, în 18 zone unde sunt case şi subsoluri inundate ca urmare a ploii, cele mai multe imobile afectate fiind în sectorul 2, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii ISU. În zonele afectate acţionează, pentru evacuarea apei, 18 autospeciale.
Zona Fântânii Mioriţa este inundată
UPDATE: În Centrul Istoric, pe strada Smârdani apa trece de jumătate de metru. În urma ploilor abundente, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă. Tot în Centrul Vechi, patronul unui pub spunea că se teme pentru trecători, deoarece bucăţi din faţada unei clădiri au început să cadă. Probleme cauzate de ploi sunt şi la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală, unde sala de sport a fost inundată. Pe strada Franceză echipajele ISU au intervenit pentru a scoate apa dintr o cafenea inundată.
Probleme mari din cauza inundaţiilor au fost şi la Universitate, unde în pasaj apa măsura zeci de centimetri. La staţia de metrou Universitate, zeci de oameni au aşteptat 40 de minute să intre la metrou. Oamenii s-au certat cu cei de la pază, apa trecea de glezne. Oamenii scoteau apa cu măturile din magazinele pe care le au în pasaj. Metroul a început să circule pe ambele sensuri.
Probleme mari în trafic se înregistrează şi pe Splaiul Independenţei, în zona Parcului Izvor, unde apa atinge până la 30 de centimetri, iar maşinile înaintează foarte greu, pe o singură bandă, potrivit Mediafax.
Clădirea prefecturii Ilfov a fost inundată. Mai multe maşini ale pompierilor au fost trimise la faţa locului pentru a scoate apa. Din primele informaţii, ar fi probleme la nivelul acoperişului prefecturii. În clădire apa este destul de mare.
Probleme sunt şi în nordul Capitalei, pe şoseaua Petriocani. Oamenii au sunta la 112, spunând că apa a intrat fie în magazine, fie în locuinţe.
Şi pe străzile din sectorul 3 situaţia este una foarte dificilă din pricina condiţiilor meteo.
„Intervenim unde sunt problemele cele mai mari, alături de cei de la Apa Nova”, au mai spus cei de la ISU.
Reprezentanţii Apa Nova au precizat că, înainte de începerea ploii, aveau deja în teren 20 de echipe, iar numărul acestora a fost suplimentat, pentru a se putea interveni în zonele cele mai afectate.
A fost o adevărată rupere de nori în mai multe zone din Capitală. Cei de la ISU au intrat în alertă. Mai multe autospeciale au fost trimise către locaţii din Bucureşti unde oamenii au semnalat probleme.
De asemenea, mai multe tramvaie şi troleibuzele au fost blocate din cauza ploii.
Meteorologii au prelungit codul galben până sâmbătă dimineaţă pentru 11 judeţe din sud-estul şi sud-vestul ţării, unde vor fi ploi torenţiale, vânt şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat şi 40 de litri pe metru pătrat.