Capitala, lovită de VISCOL şi ZĂPEZI. Pe unele străzi, utilajele nu au intrat nici măcar o dată

Viscol şi nămeţi şi în Capitală. Ziua de miercuri i-a pus la încercare grea şi pe bucureşteni, care fie au îngheţat în staţiile de autobuz, fie în parcările unde nu s-a deszăpezit.
Alina Costache
29 ian. 2014, 16:56
Capitala, lovită de VISCOL şi ZĂPEZI. Pe unele străzi, utilajele nu au intrat nici măcar o dată

UPDATE: Primăria Capitalei acţionează cu aproape 370 de utilaje pentru deszăpezire, a anunţat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, miercuri, la comandamentul de iarnă.

‘Totalul de utilaje pe Bucureşti e de 365 de utilaje ce au lucrat şi acţionează în continuare, numărul operatorilor manuali care au fost astăzi prezenţi se ridică la 1.200, seara sunt mai puţini. O să-mi spuneţi da, dar o să fie nevoie de mai mai mulţi. Majoritatea angajaţilor sunt din jurul Bucureştiului şi merg acasă. De asemenea, urmează să aplicăm tratamente antiderapante’, a spus Oprescu.

Edilul a spus că 761 de oameni ai străzii sunt adăpostiţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

‘Având în vedere că peste două zile meteorologii spun că vor coborî temperaturile până la -18 grade se dă de mâncare şi ceai şi prin mai multe puncte mobile, cantinele sociale funcţionează, au aprovizionările necesare, îi îmbrăcăm pe cei fără adăpost. Spitalele din subordinea Primăriei Capitalei sunt pregătite cu paturi de necesitate pentru cazurile sociale, persoane bolnave sau care au suferit traumatisme’, a adăugat Oprescu.

 

Ninsoarea şi viscolul au transformat Capitala într-un coşmar. În staţii oamenii au tremurat de frig.

Dacă pe carosabil se circulă, pietornii nu au nicio şansă pe trotuar. Zapada e destul de mare şi în unele locuri ajunge la jumătate de metru sau chiar mai mult. Astfel, pietonilor nu le rămâne decât să circule pe carosabil.

Viscolul a îngreunat circulaţia. Potrivit România TV, maşinile parcate le-au dat bătăi de cap autorităţilor.

„Nu le mulţumesc ălora care îşi lasă maşina ca nişte trişti în stradă, de la 200 de cazuri în urmă cu 48 de ore când şi-au lăsat maşina, am ajuns la 80, creşte bunul simţ în ei, eu îi rog să-şi revină, pentru că nu facem decât să ne încurcăm unii pe alţii, să nu putem să colaborăm”, a declarat Sorin Oprescu.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Pe unele străzi, însă utilajele nu au intrat nici măcar o dată. Oamenii şi-au luat lopeţile şi s-au apucat de treabă.

În unele sectoare primăriile au pus la dispoziţia şoferilor parcări gratuite, unde să îşi lase maşinile pe toată perioada viscolului.

Bucureştenii din Sectorul 2 au la dispoziţie 550 locuri de parcare absolut gratuite dintre care 250 în parcarea unui hotel de pe bulevardul Barbu Văcărescu. Singura condiţie este să nu îşi mişte maşinile de aici timp de cel puţin 7 zile.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Vrancea, Galaţi şi, parţial, Argeş şi Dâmboviţa sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol. De asemenea, judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea au fost avertizate cu cod roşu de viscol, miercuri, între orele 15.00 şi 22.00.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: STAREA DE ALERTĂ se extinde la şase judeţe. Vremea rea ţine toată săptămâna

Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altă avertizare, valabilă până joi, la ora 10.00.

Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineaţă va fi prelungită avertizarea cod galben pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Covasna.

Vezi şi: ŞCOLI şi GRĂDINIŢE ÎNCHISE, din cauza viscolului şi a zăpezii. ŞCOLILE se închid şi în Bucureşti

Traficul de pasageri la metrou a fost miercuri de aproape trei ori mai mare faţă de media zilnică. Traficul mediu de pasageri înregistrat miercuri de Metrorex a fost de 1.730.232 pasageri, de circa trei ori mai mare faţă de media zilnică, de 600.000 de călători, conform datelor furnizate de companie.

Unde a fost necesar, Metrorex a suplimentat numărul de trenuri, întrucât s-a înregistrat un vârf de călători de când a debutat perioada de avertizări meteorologice de viscol.

Miercuri, la Piaţa Unirii 1 s-au înregistrat 27.829 pasageri, faţă de 9.760 sâmbătă, 25 ianuarie, la Crângaşi – 26.365 pasageri, faţă de 10.656 călători, la Piaţa Sudului 27.853, faţă de 13.165, Piaţa Unirii 2 – 26.037 pasageri, faţă de 13.165 sâmbătă şi Universitate – 26.630 călători, faţă de 9.513.

În total, sâmbătă s-au înregistrat 244.551 călători, iar miercuri 1.730.232, traficul mediul zilnic pe reţeaua Metrorex fiind de 600.000 călători.

 

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'