Capitala Ucrainei, sub asediu, se trage cu rachete. Trupele ruseşti au trecut şi râul Nipru VIDEO

Capitala Ucrainei este sub asediu rusesc! Partea de vest a orașului a fost deja blocată de forțele ruse, iar acum bătălia pare că se dă în restul Kievului.
Filip Stan
25 feb. 2022, 21:07
Capitala Ucrainei, sub asediu, se trage cu rachete. Trupele ruseşti au trecut şi râul Nipru VIDEO

Capitala Ucrainei este bombardată. Postul de televiziune BBC raportează că se trage cu rachete asupra Kievului. De asemenea, alte canale media scriu despre diverse explozii. Mai multe explozii s-au auzit în apropierea unei centrale termice din Kiev. Serviciile de urgență sunt în drum spre zonă, a spus Klitschko, primarul orașului.

Locuitorii din Kiev au primit 18.000 de arme pentru a lupta cu rușii. Inclusiv președintele Ucrainei se află în aceste momente în stradă, pentru a lupta cu forțele rusești.

Staţiile de metrou din Kiev, transformate în adăposturi în timpul atacurilor cu rachete GALERIE FOTO
După lupte grele, trupele ruseşti au trecut râul Nipru în sudul Ucrainei. Ele au acum acces la oraşul Herson, important din punct de vedere strategic, au anunţat vineri autorităţile regionale, informează DPA.

Inamicul a atacat cu forţe puternice şi a suferit pierderi importante, au precizat acestea. În cele din urmă, însă, cei care apără regiunea au pierdut controlul.

Conducerea regiunii a declarat că depune toate eforturile pentru a menţine ordinea şi a salva vieţi.

Herson, cu o populaţie de aproape 300.000 de locuitori, joacă un rol important în protejarea oraşului-port Odesa din sud-vestul ţării.

Vladimir Putin, discurs halucinant: Nu permiteţi drogaţilor să vă folosească copiii, soţiile şi bătrânii ca scuturi umane!

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut, joi, liderilor europeni să ajute urgent ţara sa, care este atacată de Rusia, ale cărei forţe au preluat controlul mai multor părţi din sud, relatează agenţiile EFE şi DPA, citate de Agerpres.

″Dacă dumneavoastră, stimaţi lideri europeni, lideri mondiali, lideri ai lumii libere, nu ne ajutaţi, şi nu ne ajutaţi bine, mâine războiul va ajunge la porţile voastre″⁣, a avertizat, într-un discurs transmis pe Facebook, Zelenski.

Într-un alt mesaj, pe Twitter, acesta a menţionat că i-a cerut preşedintelui francez Emmanuel Macron crearea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv deconectarea acesteia de la sistemul SWIFT de tranzacţii financiare, şi alte măsuri care să poată ″opri agresorul″⁣.

NATO desfăşoară forţa de reacţie rapidă pentru prima dată în contextul apărării colective

NATO desfăşoară elemente ale forţei sale de reacţie rapidă şi va continua să trimită arme Ucrainei, inclusiv apărare aeriană, a anunţat vineri seară secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după încheierea summitului NATO organizat prin videoconferinţă în contextul invaziei militare ruse asupra Ucrainei, relatează Reuters.

Într-o conferinţă de presă la Bruxelles, Stoltenberg a spus că Rusia încearcă să înlăture guvernul de la Kiev.

”Acum desfăşurăm forţa de reacţie a NATO pentru prima dată în contextul apărării colective”, a declarat secretarul general al Alianţei.

Potrivit declaraţiei publicate la finalul summitului, şefii de stat ai ţărilor membre NATO au convenit să continue să ia toate măsurile şi deciziile necesare pentru a asigura securitatea şi apărarea tuturor aliaţilor.

Aliaţii au avut consultări în temeiul articolului 4 din Tratatul de la Washington. Liderii NATO cer Rusiei să îşi oprească imediat ofensiva militară, să îşi retragă toate forţele din Ucraina, subliniind că acest atac brutal, planificat de mult timp, asupra Ucrainei, o ţară independentă, paşnică şi democratică, a fost efectuat fără nicio provocare şi fără nicio justificare.

Liderii ţărilor aliate îşi reafirmă solidaritatea cu preşedintele, parlamentul şi guvernul Ucrainei, aleşi în mod democratic, şi cu poporul ucrainean.

De asemenea, NATO îşi menţine angajamentul faţă de toate principiile fundamentale care stau la baza securităţii europene, inclusiv faţă de dreptul fiecărei ţări de a-şi alege propriile acorduri de securitate.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 490 de lei pe zi. Angajatorul oferă în plus cazare și mâncare. Nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”
substantial.ro
Doi bărbaţi arestaţi după ce au introdus droguri din Olanda pentru a le vinde la festivaluri de muzică
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!