Caracatiţa Hexi: Dan Condrea a vândut printr-o firmă clonă dezinfectanţi în valoare de 1,4 milioane de lei

Pe modelul binecunoscut în România adidas-adibas a ieşit la iveală că Dan Condrea opera şi cu firma Hexi Pharma, dar şi cu firma Hexi Farma. Spitalele semnau în august cu Hexi Pharma şi în septembrie cu Hexi Farma. Compania clonă a lui Dan Condrea a vândut dezinfectanţi în valoare de 1,4 milioane de lei.
Filip Stan
09 iun. 2016, 05:44
Caracatiţa Hexi: Dan Condrea a vândut printr-o firmă clonă dezinfectanţi în valoare de 1,4 milioane de lei

Scandalul Hexi este departe de a fi rezolvat. Jurnaliştii de la GSP au descoperit că DNA a comunicat că urmăreşte penal firma Hexi Pharma, dar nu ştie că există şi Hexi Farma.  Ministerul Sănătăţii şi SEAP, gestionarii licitaţiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanţi, dar fără să cunoască existenţa companiei-surogat Hexi Farma. Spitalele semnau în august cu Hexi Pharma şi în septembrie cu Hexi Farma.

Ce n-a descoperit statul român nici măcar la şapte săptămîni de la declanşarea scandalului. După binecunoscuta formulă adidas şi adibas, Dan Condrea deţinea Hexi Pharma, dar şi Hexi Farma. Ambele firme au acelaşi sediu social: Bucureşti, Strada Floare Roşie.

Clona Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerţului pe 5 noiembrie 2004. Proprietari sunt Dan Condrea (70%) şi fosta soţie Laura Georgescu (30%).

Citeşte şi: Hexi Pharma, campioană la contracte pentru dezinfectanţi în perioada 2011-2015: Peste 46 de milioane de lei

După despărţirea celor doi, Condrea, care, potrivit fostei soţii, „m-a deposedat de bani, carduri şi alte proprietăţi”, bărbatul a folosit firma cum a vrut.

Mai exact, a împins Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma.

Împuternicită a devenit Felicia Bica, contabila lui Condrea şi sora fostei soţii, cu care se află acum în relaţii glaciale.

„Cu datele din SEAP, facem un proces de competitive analitics. Din păcate, rezultatele reale sunt cu totul altele decât cele pe care le furnizează autorităţile!”, spune o compania consultată de GSP.

42 de contracte cu spitalele din România a obţinut Hexi Farma în perioada 2007-2015, iar valoarea comenzilor s-au ridicat la 1,36 milioane de lei.

”Nu am ştiut că există o firmă care livra aceleaşi dezinfectante diluate şi care se numeşte Hexi Farma. Am o singură amintire stranie: la un moment dat, în fabrică ne-au dat halate cu Farma, scris cu ”F”. Am crezut că e o eroare de scriere”, spune o sursă a ziarului. 

În august 2014, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila ia de la Hexi Farma dezinfectanţi în valoare de 115.000 lei. În septembrie 2014, o lună mai târziu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila semnează cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru mâini de 2,9 milioane de lei.

De asemenea, în septembrie 2014, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea achiziţionează de la Hexi Farma detergent dezinfectant în valoare de 96.000 de lei.

În octombrie 2014, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea încheie un contract tot pe detergent dezinfectant în valoare de 1,2 milioane de lei pe Hexi Pharma. Toate produsele livrate erau diluate.

Abia acum o săptămînă, Hexi Farma şi-a suspendat activitatea. Dar nimeni n-o urmăreşte.

Purtătoarea de cuvânt a Hexi Pharma: Hexi Farma nu a mai livrat nimic din 2009 şi a avut activitatea suspendată pentru trei ani

Purtătoarea de cuvânt a Hexi Pharma Loredana Albu califică drept false informaţiile conform cărora o altă firmă a lui Dan Condrea, Hexi Farma, ar fi avut contracte de 400.000 de euro cu spitalele în perioada 2007 – 2015. Loredana Albu susţine că Hexi Farma nu a livrat nimic din 2009, când a furnizat produse doar Spitalului din Miercurea Ciuc.

„Vă trimit ataşat extrase din documentele contabile ale firmei Hexi Farma, firmă care nu a mai livrat nimic din anul 2009, iar atunci, după cum veţi vedea din documente, s-a livrat doar la Spitalul Miercurea Ciuc. În altă ordine de idei, informaţiile apărute azi sunt false”, scrie Loredana Albu.

Purtătoarea de cuvânt a Hexi Pharma ataşează un raport de vânzări al Hexi Farma pentru perioada 2009 – 2015, un certificat constatator de la Registrul Comerţului şi decizia Tribunalului Bucureşti prin care activitatea Hexi Farma a fost suspendată pentru trei ani începând din 1 iunie 2009.

SCJU Târgu Mureș susține că nu a încheiat contract cu Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, dr. Claudiu Puiac, a anunțat joi, într-un comunicat de presă, că nu a încheiat niciun contract cu firma presupus a fi clonată, Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma, iar aceasta în urma organizării unei licitații publice.

Dr. Claudiu Puiac a răspuns astfel acuzațiilor formulate în spațiul public, potrivit cărora „în luna noiembrie 2014, SCJU Târgu Mureș a achiziționat antiseptic Povidon iodine 7,5% săpun 1000 ml/flacon, la o valoare totală de 336.000 lei fără TVA (75.944,22 euro), de la firma Hexi Farma, apoi un an mai târziu, ar fi încheiat un acord cadru de 4.460.000 de lei (1 milion de euro) cu Hexi Pharma”.

‘În anul 2014, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a organizat o licitație deschisă, în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), anunțul de participare nr. 153.196, fiind publicat în data de 19.08.2014, cu fază finală licitație electronică. În noiembrie 2014, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a încheiat un acord cadru pe o perioadă de 24 de luni, cu HEXI PHARMA, valoarea maxim estimată pe perioada acordului cadru fiind de 336.000 lei, fără TVA. Urmare a încheierii acestui acord cadru, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a încheiat un contract subsecvent pentru perioada 20.11.2014 — 01.01.2015, a cărui valoare a fost 7.291,20 lei fără TVA. Astfel, în noiembrie 2014, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a emis către HEXI PHARMA două comenzi, una în valoare de 2.803,20 lei și alta în valoare de 2.430,40 lei, ambele cu TVA’, a arătat managerul SCJU Târgu Mureș, într-un comunicat de presă.

Pentru a dovedi veridicitatea celor afirmate, conducerea SCJU Târgu Mureș a făcut publice copiile Acordului cadru nr.148 din 18.11.2014 și anexa aferentă, Contractul subsecvent nr. 2684 din 20.11.2014 și anexa aferentă, precum și comenzile emise de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș nr. 6392/21.11.2014 și 6547/28.11.2014, a căror valoare totală este de 4.513,60 lei TVA inclus, în noiembrie 2014, către SC HEXI PHARMA CO SRL.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Stațiunea de la mare în care, în plin sezon, sunt utilaje pe plajă. Turiștii sunt dezamăgiți: „Nu aș recomanda”
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Cutremur în politică: europarlamentarul, prins în ”fapt” pe Tinder?! Iubita l-a PĂRĂSIT!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Invazie de alge pe litoralul românesc
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?