Cinci mașini au fost implicate, luni, într-un eveniment rutier pe Autostrada A1, în județul Dâmbovița. În mașini se aflau opt persoane, toate refuzând să fie transportate la spital.
„Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unui eveniment rutier produs pe autostrada A1, la kilometrul 59. Detaşamentul de Pompieri Găeşti a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, Garda de Intervenţie Potlogi cu o autospecială şi un echipaj SMURD, iar Detaşamentul de Pompieri Titu cu o autospecială de descarcerare”, a transmis, luni, ISU Dâmboviţa.
Potrivit sursei citate, la fața locului opt persoane au fost evaluate de către echipajele medicale, toate refuzând să fie transportate la spital.
Centrul Infotrafic a transmis că traficul este restricţionat pe a doua bandă pe Autostrada A1 pe sensul Piteşti – Bucureşti, la kilometrul 59, în zona localităţii Olteni, judeţul Dâmboviţa, după ce cinci autoturisme au fost implicate într-o coliziune.
Citește și: Anunț de ultimă oră pentru șoferi: Se închide circulația pe Autostrada A1. Un tronson deschis recent este închis complet
Peste 240 de persoane au decedat și circa 520 au fost rănite grav în aproximativ 700 de accidente rutiere înregistrate în intervalul ianuarie-martie la nivel național iar comparativ cu situația similară din 2024 a scăzut cu 18,5% numărul accidentelor, cu 21,5% cel al morților și cu 20% cel al răniților grav.
Potrivit unui comunicat Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis luni, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave în această perioadă au fost: indisciplina pietonilor (20,7%), nerespectarea regimului legal de viteză (19%), neacordarea priorității de trecere pietonilor (9,4%), neacordarea priorității de trecere autovehiculelor (8,7%) și indisciplina bicicliștilor (7,4%).
Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 63% din totalul accidentelor rutiere grave. Cele cinci cauze au generat 63,6% din totalul deceselor.
În primele trei luni ale anului 2025, la nivel național, structurile de poliție rutieră au organizat și efectuat 16.471 de acțiuni destinate combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, implicând atât efectivele proprii, cât și polițiști din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică desemnați polițiști rutieri. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 476.715 de sancțiuni.
Au fost constatate 10.619 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 1.604 pentru conducerea unui auto sub influența băuturilor alcoolice, 1.014 pentru conducerea fără permis și 843 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.
De asemenea, au fost reținute 36.027 de permise pentru fapte contravenționale, dintre care 2.318 pentru conducerea unui auto sub influența băuturilor alcoolice și 12.447 pentru depășirea regimului legal de viteză.
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost desfășurate în martie 14 misiuni de monitorizare aeriană. Au fost constatate 92 de abateri contravenționale și o infracțiune