Carantină în Anglia: Întâlnirile între persoane din familii diferite vor fi interzise atât în interior, cât şi în spaţiile publice

20.018 noi cazuri confirmate au fost raportate marţi, faţă de 18.950 cu o zi mai devreme.
Filip Stan
03 nov. 2020, 20:37
Carantină în Anglia: Întâlnirile între persoane din familii diferite vor fi interzise atât în interior, cât şi în spaţiile publice

Marea Britanie a raportat marţi 397 de noi decese cauzate de COVID-19, cea mai mare cifră zilnică de la 27 mai. Bilanţul total al deceselor a crescut astfel la 47.250, fiind ţara cu cel mai mare număr oficial de morţi din Europa din cauza COVID-19, informează Reuters.După ce luna trecută a respins apelurile la o nouă izolare naţională, premierul Boris Johnson a făcut un viraj de 180 de grade anunţând noi restricţii naţionale, care vor intra în vigoare joi la 00:01 GMT şi vor dura până pe 2 decembrie.

Coronavirus: Premierul Suediei: „Situaţia se îndreaptă în direcţia greşită, este foarte gravă” 

Se reinstituie norma ”staţi acasă”, se va reduce timpul petrecut afară, se recomandă evitarea călătoriilor (cu mijloace de transport private sau publice) care nu sunt absolut necesare.

Deplasările nu vor mai fi permise decât cu câteva excepţii precum cele în scopul cumpărăturilor de produse de strictă necesitate, îngrijirii copiilor sau educaţiei, îndeplinirii sarcinilor de serviciu (în situaţiile unde activitatea nu se poate desfăşura de acasă), tratamentelor medicale – programări sau situaţiilor de urgenţă, exerciţiilor fizice (alături de persoane din familie sau cu maxim o persoană din altă familie) şi vizitării unor membri de familie din categoria persoanelor vulnerabile.

Întâlnirile între persoane din familii diferite vor fi interzise atât în interior, cât şi în spaţiile publice, cu câteva excepţii; se va menţine regula distanţării fizice de 2 metri.

Vor fi închise magazinele care comercializează produse care nu sunt de strictă necesitate, restaurantele şi barurile, muzeele şi sălile de spectacole (cinematografe, teatre, săli de concerte), frizeriile, saloanele de înfrumuseţare, bronzare, masaj şi tatuaj, centrele de petrecere a timpului liber (grădini zoo, grădini botanice, cazinouri, săli de climbing, săli de fittnes, bowling, bazine de înot, terenuri de golf, centre de călărie), spălătoriile auto, croitoriile, agenţiile de turism, casele de pariuri.

Supermarketurile şi magazinele care furnizează bunuri de strictă necesitate vor putea rămâne deschise, însă în condiţiile de funcţionare prevăzute de normele anti-COVID-19. De asemenea, hotelurile vor rămâne deschise doar pentru persoanele care călătoresc în scop de serviciu.

Şcolile, universităţile, locurile de joacă vor rămâne deschise, la fel ca o serie de servicii publice precum cele medicale, pentru furnizarea de locuri de muncă, instanţele de judecată şi cele de evidenţă a populaţiei.

Evenimente specifice precum înmormântările vor fie permise doar cu participare a maxim 30 de persoane; ceremoniile de căsătorie sau pentru parteneriate civile vor fi permise doar în circumstanţe excepţionale.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor prezidenţiale și parlamentare
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!