Daniel Zamfir, prefectul de Ilfov, a anunțat, la Digi24, că 4,41 este incidența din județ, dar în Bragadiru incidența depășește 6 la mie. Carantina în Bragadiru intră în vigoare din această seară de la ora 22:00, după cum a anunțat prefectul. Deplasarea se face doar cu declarația pe propria răspundere, cu adeverința de salariat sau cu legitimația de serviciu.
În Ilfov, sunt 3 localități în carantină: Clinceni, Dobroești, acum și Bragadiru. Decizia se ia pentru 14 zile.
Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. De unde se intră în carantină
Maramureş: Carantină zonală pentru comuna Recea, prelungită cu şapte zile
Carantina zonală pentru comuna Recea şi satele aparţinătoare a fost prelungită cu încă şapte zile, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă.
Potrivit acestuia, prefectul judeţului Maramureş, Vlad-Emanuel Duruş, în calitate de preşedinte al CJSU, a primit Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de prelungire a măsurii de carantină zonală pentru comuna Recea cu localităţile aparţinătoare Recea, Mocira, Lăpuşel, Săsar şi Bozânta Mică.
„Acesta intră în vigoare începând de astăzi (luni – n.r.) şi este valabil pentru o perioadă de 7 zile. Măsurile şi restricţiile care trebuie respectate de către locuitorii unităţii administrativ-teritoriale, dar şi de către cetăţenii care vor tranzita localităţile carantinate zonal din comuna Recea sunt aceleaşi care au fost stabilite anterior măsurii de prelungire a carantinei”, a precizat Dan Bucă.
El a adăugat că alte măsuri pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru soluţionarea unor probleme deosebite pe perioada prelungirii carantinei vor fi stabilite prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Maramureş.
Bucureștiul a intrat oficial în scenariul ROȘU, iar Timișoara în CARANTINĂ! Restricții în cele două orașe
Florin Cîţu şi Raed Arafat, şedinţă CNCCI: „Ne pregătim pentru un număr mai mare de cazuri”
Premierul Florin Cîţu şi secretarul de stat Raed Arafat au participat, astăzi, la şedinţa CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției), în contextul situaţiei spitalelor care nu mai au locuri pentru pacienţii COVID.
„Am participat la ședința CNCCI, de astăzi , pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei.
Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție.
Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .
Din acest motiv am cerut :
1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.
2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
5. Continuarea vaccinării in forță.
Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități.
Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a scris premierul Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.