Carantina în Alba Iulia, prelungită pentru şapte zile. Măsura dispusă şi în alte două localităţi

Carantina în Alba Iulia nu a fost ridicată din 1 decembrie deoarece autorităţile au dispus prelungirea acestei măsuri cu încă şapte zile. Decizia este valabilă şi în municipiul Blaj, dar şi în comuna Ciugud, unde rata de infectare cu COVID-19 a rămas ridicată.
Razvan Mihalascu
01 dec. 2020, 10:04
Carantina în Alba Iulia, prelungită pentru şapte zile. Măsura dispusă şi în alte două localităţi

Şase UAT-uri din Alba – municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, oraşele Abrud şi Cugir şi comuna Ciugud – s-au aflat în carantină pentru 14 zile, începând din 17 noiembrie până în 30 noiembrie inclusiv.

Bâlbâieli privind carantina în Alba Iulia. Măsura nu a fost prelungită şi apoi revizuită

La propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba, INSP a avizat duminică favorabil analizele de risc aferente acestor localităţi, cu excepţia Cugirului, unde incidenţa era de 6,50, pentru care a şi dispus măsura carantinării.

Astfel, CJSU Alba a decis luni neprelungirea carantinei începând din 1 Decembrie în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud, notează Agerpres.

Ulterior, INSP a recomandat revizuirea analizelor din localităţile cu incidenţă mare – Blaj – 10,01, Alba Iulia – 8,29, Ciugud – 10,72. Specialiştii DSP Alba au revizuit analizele.

„În urma acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu următoarele precizări: scopul carantinării nu şi-a atins scopul acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore, rata de infectare se menţine peste nivelul de alertă; presiunea pe sistemul de îngrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile ATI cât şi pe secţiile COVID depăşind peste 90%. Este preconizată o descreştere în următoarele zile, urmată apoi de reluarea unui trend ascendent; – reanalizarea în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba”, se arată în precizarea de presă transmisă marţi dimineaţă de Prefectura Alba.

Restricţii în mai multe localităţi din Alba din cauza COVID-19

Întrunit luni în şedinţă extraordinară, CJSU a aprobat unele măsuri restrictive pentru UAT-urile cu incidenţă crescută – Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Abrud, Teiuş, Almaşu Mare, Berghin, Câlnic, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Noşlac, Rimetea, Roşia Montană, Sâncel, Sântimbru, Săciori şi Şugag.

După câteva ore, CJSU Alba a votat  prelungirea cu şapte zile a măsurii de carantină în Alba Iulia, Blaj şi Ciugud.

„Această decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluenţă mare de public ocazionată de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii UAT-urilor vizate cât şi pentru persoanele care vin din alte localităţi”, se subliniază în precizarea de presă.

De ce a fost prelungită carantina în Alba Iulia, Blaj şi Ciugud

CJSU Alba a votat prelungirea carantinei încă şapte zile în Alba Iulia, Blaj şi Ciugud pentru a proteja populaţia, a atenua impactul asupra sistemului sanitar, precum şi a continua trendul descendent înregistrat în perioada de carantină până la atingerea unui nivel de risc acceptabil, spun autorităţile.

Drept urmare, măsurile stabilite luni seara pentru Alba Iulia, Blaj şi Ciugud au fost revocate, fiind prelungită carantina cu 7 zile.

Citeşte şi: Ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf de Ziua Națională a României. Președintele Iohannis decorează personalități din domeniul medical care au contribuit la gestionarea pandemiei

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!