Carantina în municipiul Constanța se prelungeşte. Anunţul făcut de autorităţi!

Carantina în municipiul Constanța se prelungeşte. Prefectura Constanța a făcut anunţul cu puțin timp în urmă.
Alina Costache
18 dec. 2020, 09:24
Carantina în municipiul Constanța se prelungeşte. Anunţul făcut de autorităţi!

Carantina în municipiul Constanța se prelungeşte. Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență privind carantinarea municipiului Constanța a fost votată aseară, în sistem electronic.

Carantina în municipiul Constanța se prelungeşte. Anunţul făcut de autorităţi!

Raed Arafat, șeful DSU, a emis ordinul. Raed Arafat, șeful DSU, a emis ordinul. Astfel, măsura este valabilă pentru 14 zile, începând de vineri, 18 decembrie, de la ora 20:00. Municipiul Constanța a intrat în carantină pe 20 noiembrie, la o rată de incidență de 9,35 cazuri la mia de locuitori, iar astăzi înregistrează o rată de infectare de 8,67 la mie, după o lună de restricții.

”Filtrele vor fi permanente, se va ajunge zilnic în centrele comerciale, se vor opri mai multe mașini decât se opreau până în prezent. Având în vedere că prelungirea și propunerea se vor face pe 14 zile, înseamnă, din păcate, că atât Crciunul cât și Revelionul vor fi în carantină. În cazul în care cineva va mai intenționa să organizeze p astfel de petrecere, va avea niște surprize care nu au nimic de a face cu noțiunea de petrecere”, a precizat prefectul, la Europa FM.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a aprobat cererea Direcţiei de Sănătate Pulică din Constanţa, privind prelungirea carantinei. Se aşteaptă, însă, şi un ordin al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Constanţa se înregistrează zilnic, peste 400 de cazuri noi de COVID 19, iar toate paturile la terapie intensivă sunt ocupate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.534.197 de teste. Dintre acestea, 28.099 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.117 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.982 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 182 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 17 decembrie.

Pe teritoriul României, 42.782 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.296 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 66.638 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 123 de persoane.

Citeşte şi: Rata de incidenţă din Capitală trece de 7. Intră sau nu Bucureştiul în carantină. Anunţul făcut de şefa DSP
 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Fabricile din România care își vor spulbera concurența pe piața europeană. Trec la un nivel superior și vor produce pe bandă rulantă
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
ZILE DE FOC în România. Caniculă şi disconfort termic accentuat în aproape toată ţara
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Ucraina detaliază noua super-dronă cunoscută sub numele de „Palianîția”
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...