CARDUL de SĂNĂTATE. Cristian Buşoi a precizat că ritmul de fabricare este de 55.000 de carduri pe zi şi se lucrează „şapte zile din şapte”.
„Înseamnă că ritmul de un milion de carduri pe lună va creşte la 1,5 milioane. La un ritm de 1,5 milioane de carduri pe lună s-ar putea ca în şase-şapte luni să fie realizate şi cele 9,5 milioane de carduri care au mai rămas. Până la sfârşitul lunii august se poate vorbi de finalizarea producţiei”, a afirmat reprezentantul CNAS.
El a adăugat că în luna septembrie vor putea fi distribuite toate cardurile, iar din luna octombrie sau în ianuarie 2015, toate serviciile medicale vor fi decontate numai pe baza folosirii cardului.
Buşoi a făcut apel către furnizorii de servicii medicale să-şi achiziţioneze în perioada iunie – august cititoare de carduri.
Citeşte şi Schimbare la faţă a sistemului sanitar în 2014: ce se modifică în relaţia pacienţi – medic
Şeful CNAS a mai anunţat că, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, folosirea cardurilor va fi testată printr-un proiect-pilot pe 10.000 de pacienţi aflaţi în hemodializă, aparţinând tuturor categoriilor sociale.
Referindu-se la dosarul electronic, Buşoi a precizat că din 21 aprilie proiectul va fi disponibil pe infrastructură şi medicii vor putea încărca date pe acesta.
„Începând cu 21 martie va fi testat timp de o lună, iar pe 21 aprilie proiectul va fi disponibil pe infrastructură IT”, a explicat Cristian Buşoi, menţionând că va exista probabil şi posibilitatea ca aceia care nu vor să fie înscrişi în dosarul electronic să poată refuza.
Este un proiect care va suferi de-a lungul anilor îmbunătăţiri şi modificări, a mai spus şeful CNAS.
Citeşte şi Ce informaţii va conţine cardul naţional de sănătate cu care vom merge la medic în 2014