Carduri alimente 2023. Greşeala care poate bloca românilor voucherele de alimente, cum rămâi fără 250 de lei pe card

Autoritățile au anunțat deja care este data limită până la care cardurile sociale vor fi alimentate cu o nouă tranşă de câte 250 de lei.
Filip Stan
08 aug. 2023, 16:21
Carduri alimente 2023. Greşeala care poate bloca românilor voucherele de alimente, cum rămâi fără 250 de lei pe card

Carduri alimente 2023. Guvernul anunţă că amenzile în cazul celor care cumpără alcool sau tutun cu voucherele pentru alimente ajung până la 6.500 de lei. De asemenea, aceştia riscă să le fie blocat cardul.

„Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei.

Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a anunţat MIPE.

Darul de nuntă, în vizorul ANAF! Tinerii căsătoriți sunt nevoiți să renunțe la jumătate din banii primiți la nuntă

Aproape 2,5 milioane de români beneficiază de cardurile emise prin programul „Sprijin pentru România” care vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august 2023, conform spuselor reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Banii care vor intra pe cardurile oamenilor sunt asigurați de către MIPE, iar suma totală ajunge la 625 de milioane de lei, bani destinați persoanelor vulnerabile.

Carduri alimente 2023. Numărul persoanelor care beneficiază de acest ajutor din partea statului este de circa 2,5 milioane. Aceștia beneficiază de bani o dată la două luni, și sunt alese în funcție de o listă de criterii oferită de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

„Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 de lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care preţul produselor de bază scade, în medie, cu 25%. Astfel, măsurile agregate de susţinere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziţie aceleaşi produse, dar la un preţ mai mic. Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranşă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede. Programul ”Sprijin pentru România” funcţionează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflaţi în situaţii dificile au primit ajutor pentru a-şi cumpăra alimente şi mese calde”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Ordonanţa fiscală va reduce salariile medicilor şi asistenților. Problema pragului de 10.000 de lei afectează 25% din personal

Listele sunt actualizate la fiecare nouă tranșă, adică o dată la două luni, și sunt transmise către reprezentanții MIPE de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Veniturile lunare sunt calculate și verificate de către reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În cazul în care cei care dețin un card social și care nu va fi alimentat cu noua tranșă din luna august, a patra tranșă din acest an, trebuie să se adreseze Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau instituțiilor pe care acest minister le are în subordine.

Banii care au ca scop îmbunătățirea forței de cumpărare a oamenilor cu o situație financiară precară. În această categorie se încadrează pensionarii care aparțin sistemului public de pensii, cei care se află în evidența caselor de pensii sectoriale, dar și beneficiarii de drepturi care le-au fost acordate în baza legilor cu caracter special, care sunt plătite de casele teritoriale de pensii sau de casele sectoriale de pensii și ale căror venituri nu depășesc suma de 1.500 de lei, pentru tranșele din anul 2022, și suma de 1.700 de lei, pentru tranșele din 2023.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Volodimir Zelenski și Joe Biden discută cu noul premier britanic Keir Starmer despre sprijinul pentru Ucraina
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!