Care e alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Se găsește în orice bucătărie și costă doar câțiva lei

Există un aliment care te ajută să slăbești și, în plus, îți curăță intestinele. Se regăsește în orice bucătărie și costă foarte puțin.
Alina Costache
30 mart. 2024, 17:25
Care e alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Se găsește în orice bucătărie și costă doar câțiva lei

Care e alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Acest aliment care te ajută să slăbești se găsește în orice gospodărie. Costă șapte lei și îți curăță intestinul.

Oțetul de cidru de mere, fiindcă despre el e vorba, te poate ajuta să pierzi în greutate, conform unui studiu revoluționar. În plus, are și o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Care e alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele

Oțetul are multe proprietăți antibacteriene și efecte antioxidante. Era folosit chiar și în Grecia antică, pe vremea lui Hipocrate, care trata rănile și febra.

Citește și Legumele care te vor convinge să îți iei adio de la ceafa de porc și la micii de pe grătar. Sunt pline de proteine și sănătoase pentru organism

Un nou studiu experimental arată acum că oțetul de mere poate fi benefic și pentru cei care vor să slăbească. Cercetarea a analizat dacă oțetul – care este obținut din mere fermentate – ar putea fi eficient pentru pierderea în greutate, pentru reducerea nivelului de glucoză din sânge și pentru reducerea colesterolului, și a constatat că, de fapt, le poate reduce pe toate trei.

Oamenii de știință au făcut un studiu clinic pe un grup de tineri supraponderali cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani. Cercetătorii i-au împărțit pe cei 30 de participanți în patru grupe. Un grup a primit 5 ml de oțet diluat cu apă, un alt grup a primit 10 ml de oțet diluat cu apă, iar un alt grup a primit 15 ml de oțet de mere diluat în apă pentru a-l consuma în fiecare dimineață.

După trei luni, s-a constatat că cei care au băut oțet de mere în această perioadă au pierdut 6-8 kg în greutate. Cercetarea a arătat, de asemenea, scăderi semnificative ale circumferinței taliei și șoldurilor, precum și scăderi ale glicemiei și colesterolului.

În plus, cercetătorii au spus că au ținut o evidență a dietei și a exercițiilor fizice ale fiecărui participant în timpul testului de trei luni, acestea nu au fost publicate în lucrare – astfel încât nu este clar dacă variațiile în dietă și exerciții fizice au avut un impact asupra rezultatelor privind pierderea în greutate.

Citește și Gogoşi de post delicioase după reţeta lui Chef Sorin Bontea. Ingredientul secret care le face pufoase

În afara faptului că puteți slăbi, oțetul de cidru de mere poate avea și alte beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea digestiei și optimizarea sănătății imunitare.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!