Care este adevărul despre dieta Dukan! De câte kilograme poți scăpa și cât de dificil este să te supui restricțiilor: „Umple farfuria”

Dacă te lupți cu problema kilogramelor în plus, cel mai probabil te-ai documentat deja cu privire la tipurile de regimuri alimentare pentru care poți opta. Află toate secretele despre dieta Dukan și cât de multe kilograme poți pierde cu ea.
Filip Stan
22 iul. 2024, 08:38
Care este adevărul despre dieta Dukan! De câte kilograme poți scăpa și cât de dificil este să te supui restricțiilor: „Umple farfuria”
Care este adevărul despre dieta Dukan! De câte kilograme poți scăpa și cât de dificil este să te supui restrcțiilor: „Umple farfuria”

Dieta Dukan este o metodă extrem de populară la care poți apela atunci când te confrunți cu problema kilogramelor în plus. Foarte multe persoane au decis să opteze pentru această metodă, dat fiind că dă rezultate rapide și nu pune prea multe restricții. Totuși, din cazua faptului că această dietă este una care trebuie urmată pe termen lung, nu foarte multe persoane reușesc să o ducă la bun sfârștit. Doctorul Damian a explicat că dieta Dukan se împarte în patru faze, primele două fiind concentrate pe pierderea în kilograme, în timp ce ultimele două se focusează pe menținerea greutății ideale.

Citește și: Cum a reușit Medana, soția lui Alin Oprea, să aibă o talie de viespe! Dieta-miracol care a făcut-o să arate ca un manechin

„Rezultă patru faze, două de slăbire și două de menținere, a căror durată este influențată de numărul de kilograme pe care vrei să le pierzi.

  • Faza de atac: Umple farfuria cu alimente bogate în proteine și atât: carne de vită, pui, pește, fructe de mare, șuncă slabă și alte produse din soia, lactate fără grăsimi. Consumă minim 1,5 litri de apă pe zi. În această fază trebuie să reziști între 2 și 7 zile.
  • Faza de croazieră: Deja meniul se diversifică, dar nu prea mult. Poți alterna o zi cu proteine cu una în care consumi proteine și legume neamidonoase: varză, conopidă, salată, roșii, fasole verde, vinete, ciuperci, dovlecei. Faza a doua durează până la 12 luni, în funcție de câte kilograme vrei să slăbești.
  • Faza de consolidare: Pe lângă alimentele din primele două faze, poți mânca și o porție de fructe pe zi, brânzeturi, carne mai grasă, una sau două porții de amidonoase pe săptămână: paste, orez, cereale, leguminoase. Trebuie să ai doar o zi cu proteine pure, ca în Faza de atac.
  • Faza de stabilizare: Această perioadă se referă la menținerea rezultatelor obținute în fazele precedente. În principiu, trebuie să mănânci alimentele din faza de consolidare la majoritatea meselor și să ai o zi de proteină pură în fiecare săptămână, alături de 3 linguri de tărâțe de ovăz. Sunt încurajate plimbările zilnice și mersul pe jos”, spune Dr. Damian.

Ce riscuri poate aduce dieta Dukan

Dieta proteica poate avea ca efect scaderea in greutate, dar, unii cercetatori din domeniul medical o considera nesanatoasa, fiindca limiteaza anumite grupe de alimente cum sunt cerealele si fructele. Din acest motiv, ea e incompleta, din punct de vedere nutritional. Mai mult decat atat, nerespectarea planului de dieta poate crea probleme suplimentare. Consumul ridicat de proteine, impreuna cu o dieta occidentala, poate creste riscul de aparitie al unor boli metabolice.

Rezultatele unui studiu din 2015, realizat pe un grup de femei care au urmat dieta Dukan, au aratat ca regimul de slabit poate prezenta riscuri pe termen lung pentru sanatatea persoanei, conducand la declansarea unor afectiuni precum:

  • afectiuni renale;
  • afectiuni hepatice;
  • osteoporoza;
  • boli cardiovasculare.

Dieta Dukan NU este destinata:

  • persoanelor cu diabet zaharat dependente de insulina;
  • persoanelor care sufera de tulburari de alimentatie;
  • persoanelor cu insuficienta cardiaca;
  • suferinzilor de boli renale;
  • persoanelor cu depresie;
  • gravidelor sau femeilor care alapteaza;

Atentie! In cazul in care doriti sa urmati o astfel de dieta, trebuie sa informati un specialist care va poate indruma in functie de istoricul dumneavoastra medical.

Citește și: Dieta cu humus. Slăbeşte sănătos 3 kg pe săptămână. Altfel vei arăta în costum de baie la vacanţa din august

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Gabi Bădălău, dezvăluiri despre căsătoria cu Claudia Pătrășcanu: Nu o iubeam
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Alertă în Kerala după moartea unui băiat de 14 ani din cauza virusului Nipah
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!