Cea mai bună carne pentru digestie. Carnea roșie slabă poate aduce beneficii incredibile, mai ales pentru sănătatea digestivă, atunci când este consumată corect și în cantități moderate.
Deși carnea poate fi mai greu de digerat, carnea roșie slabă, cum ar fi cea de vită și de porc, ajută la îmbunătățirea microbitei intestinale și la sănătatea inimii.
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Purdue, o cantitate moderată de carne roșie slabă (circa 85 g pe zi) poate contribui la îmbunătățirea bacteriilor intestinale și la scăderea colesterolului LDL. Aceste efecte sunt importante, având în vedere că un microbiom intestinal sănătos joacă un rol esențial în digestie și sănătatea generală.
Citește și Legumele românești, mai scumpe decât carnea. Cât te costă să faci piața în București
De asemenea, carnea roșie este o sursă bună de nutrienți esențiali, precum fierul, vitaminele B și proteinele, care sunt necesare pentru buna funcționare a organismului.
Atenție, dacă este consumată prea des sau în cantități mari, carnea roșie poate avea efecte adverse asupra sănătății.
Potrivit nutriționiștilor, peștele gras face minuni pentru creier. Somonul, sardinele, tonul și macroul sunt pești bogați în acizi grași omega-3, care au efecte antiinflamatorii. În aceeași categorie se află și unele fructe de mare.
De asemenea, potrivit experților, acest tip de carne reprezintă o sursă extraordinară de proteine. Poate stimula indirect producția de neurotransmițători care îmbunătățește starea de spirit, cum ar fi dopamina și serotonina.
Sardinele, stridiile și midiile sunt pline de nutrienți care stimulează creierul. Mai mult, acestea conțin vitamina B12, seleniu, fier și zinc, scrie Fanatik.ro.
Potrivit unui studiu publicat în 2024 în Journal of Affective Disorders, cei care consump pește de mai multe ori pe săptămână au un risc cu 26% mai mic de a face depresie, în comparație cu cei care mănâncă pește mai puțin de o dată pe săptămână.
Citește și Trucul simplu pentru o carne prăjită perfect. Doar gospodinele pricepute îl ştiu!