Care este cea mai fericită ţară din lume. România a făcut un salt uriaş în clasament, surclasând Spania, Italia, Croaţia şi Grecia

Finlanda a fost desemnată "cea mai fericită ţară din lume" pentru al cincilea an consecutiv, într-un clasament în care Libanul şi Afganistanul ocupă ultimele locuri, relatează AFP citată de Agerpres. Anul acesta ţara noastră a urcat mult, până pe poziţia 28, după ce în 2021 se clasa pe locul 46, între Kazahstan şi Kuweit.
Alina Costache
18 mart. 2022, 15:20
Care este cea mai fericită ţară din lume. România a făcut un salt uriaş în clasament, surclasând Spania, Italia, Croaţia şi Grecia

Cea mai fericită ţară din lume. Cu un scor de 7,82 din 10, Finlanda, ţară cu 5,5 milioane de locuitori, surclasează Danemarca, Islanda, Elveţia şi Ţările de Jos. Topul este dominat de ţările europene, în special din Europa de Nord.

Cele mai mari trei progrese au fost înregistrate în Serbia, Bulgaria şi România. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Liban, Venezuela şi Afganistan„, potrivit World Happiness Report, un studiu anual sponsorizat de Naţiunile Unite şi lansat în urmă cu un deceniu.

Libanul, zguduit de tulburări şi de o criză economică severă, a căzut pe penultimul loc, cu 2,95 puncte, după Zimbabwe şi înaintea Afganistanului.

Citeste si Test de personalitate: ceea ce vezi mai întâi dezvăluie ceea ce te face cu adevărat o persoană fericită

Finlanda, cea mai fericită ţară din lume

Studiul utilizează în principal sondajele Gallup în care oamenii sunt întrebaţi despre nivelul de fericire, coroborat cu PIB-ul şi cu evaluări ale nivelului de solidaritate, libertate individuală şi corupţie.

Nici germanii şi nici canadienii nu au dus-o prea bine în anul anterior. Ambele ţări au coborât un loc, ajungând pe 14, respectiv 15, chiar înaintea Statelor Unite (16, +3), potrivit clasamentului oficial.

Franţa se află pe locul 20, în timp ce Marea Britanie se află pe locul 17.

Brazilia se află pe locul 38, Japonia pe 54, în timp ce Rusia coboară pe locul 80 (datele au fost culese înainte de invazia din Ucraina).

Lecţia Raportului mondial al fericirii din ultimii ani este că solidaritatea socială, generozitatea între oameni şi onestitatea guvernului sunt esenţiale pentru bunăstare„, a comentat coautorul Jeffrey Sachs, conform sudouest.fr.

Citeste si Studiu CPD SNSPA: Românii își mențin susținerea pro occidentală, chiar dacă propaganda anti occidentală s-a intensificat major în ultimele luni