Deși hulită, carnea de porc bate curcanul și la gust, și la calorii, condiţia este să fie carne de porc slabă. Cardiacii ar trebui să o consume însă cu moderaţie, iar cei cu probleme renale și gută trebuie să evite carnea de curcan, scrie obiectiv.info.
Citeşte şi Cât de DĂUNĂTOR este consumul de carne de PUI injectată cu HORMONI
Ambele sortimente sunt sănătoase atât timp cât sunt gătite dietetic, fără prăjire: la grătar (grill, fără foc), la cuptor sau prin sotare, și nu sunt garnisite cu cartofi sau alte făinoase (mămăligă, orez). O porţie nu ar trebui să depășească 100 de grame, “cam cât un pachet de cărţi”.
Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie și are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor și performanţelor mentale, iar prin conţinutul de antioxidanţi esenţiali stimulează imunitatea organismului în sezonul rece.
Citeşte şi TU ŞTII ce CONŢINE de fapt KEBABUL sau HAMBURGERUL?!
“Și carnea de porc poate fi destul de sănătoasă, pentru că se poate degresa foarte ușor spre deosebire de cea de vită, care are grăsime dispusă pe întregul mușchi. Iar gustul înclină în favoarea porcului”, explică nutriţionistul Corina Zugravu.
Continuarea pe obiectiv.info.