Care este diferența dintre ardeii roșii, galbeni și verzi? Deși leguma este aceeași, ardeii roșii sunt mai scumpi decât cei verzi. Explicația este simplă. Cei verzi sunt mai ieftini deoarece sunt recoltați mai devreme pentru a avea culoare verde și agricultorii fac economie la îngrijirea lor. Ardeii portocalii sau galbeni au un gust ușor mai amar și uneori pot cauza neplăceri digestive.
Ardeii roșii sunt cei mai scumpi pentru că sunt și cel mai greu de obținut. Costurile de producție sunt mai mari decât la celelalte variante, scrie Gandul.
Citește și: Ardei umpluţi. Reţeta de post a măicuţelor de la Mănăstirea Prislop
Ardeii sunt legume bogate in vitamine, antioxidanţi şi minerale, nutrienţi extrem de benefici în buna funcţionare organismului. Ardeiul este un anticoagulant efecient, care ajuta la prevenirea atacului cerebral si a infarctului. Poate fi consumat in stare proaspata in salate, sucuri, dar si copt in zacusca, tocana, sau conservat, sub forma de muraturi.
Din punct de vedere nutrițional, ardeii roșii conțin de nouă ori mai mult beta-caroten decât ardeii verzi și de două ori mai multă vitamina C. O porție de ardei verzi oferă totuși peste 200% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, mai scrie sursa citată.
Citește și: Ardei umpluți în stil lasagna: fără carne și fără orez. O rețetă pe care trebuie să o încercați
Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de antioxidanți și fibre, ardeii conțin și vitamina A și beta-caroten care luptă împotriva cancerului, dar cantitatea conținută în fiecare ardei variază foarte mult în funcție de culoare. Cei roșii conțin mult mai mult beta-caroten și vitamina A decât cei verzi și chiar mai mult decât cei galbeni – fiind campioni în spectrul de culori al ardeiului gras.