Care este diferenţa dintre laptele pe care-l consumau bunicii noştri şi cel pe care-l bem azi şi cum ne afectează acest aliment sănătatea. Specialist în nutriţie: „Noi ca popor suntem adaptaţi de sute de ani să bem lapte de la bălţata românească, nu de la vaca olandeză Holstein”

Laptele pe care-l găsim în comerţ, azi, nu mai are aproape nimic din principiile nutritive pe care îl avea laptele consumat odinioare de bunicii noştri. Nu doar că nu vine cu niciun aport la îmbunătăţirea stării noastre de sănătate, dar laptele de la raft ne poate face mai mult rău decât bine, generând tot felul de boli inflamatorii.
Irina Dumitrescu
28 ian. 2024, 13:47
Care este diferenţa dintre laptele pe care-l consumau bunicii noştri şi cel pe care-l bem azi şi cum ne afectează acest aliment sănătatea. Specialist în nutriţie:

Daniel Drăgan, un celebru specialist în nutriţie şi în acupunctura coreeană medicală, ne explică de ce laptele din supermarketuri, care, în general, este provenit de la vaca olandeză Holstein, este complet diferit de laptele pe care bunicii noştri îl mulgeau de la bălţata românească.

Care este diferenţa dintre laptele pe care-l consumau bunicii noştri şi cel pe care-l bem azi

Dar care să fie diferenţa dintre laptele pe care-l consumau bunicii noştri şi cel pe care-l bem azi? Specialistul susţine că betacazeina şi lactoza conţinute de laptele de provenienţă olandeză provoacă, în timp, boli dintre cele mai grave, precum boli degenerative, artrită, diabet de tip 1, osteoporoză, autism.

„Străbunii noştri consumau lapte de la capre şi de la vaci bălţate româneşti, iar noi şi copiii noştri consumăm laptele şi brânza de pe raft doar de la vaci olandeze Holstein pentru că vaca Holstein produce aproape dublu lapte faţă de alte specii de vaci.

Diferă dramatic tipul de betacazeină sau proteină între aceste tipuri de lapte: laptele de la Holstein, cel de pe raft, are betacazeină A1 din belşug şi, atenţie, în studii medicale s-a dovedit că este opioid, provoacă dependenţă şi sevraj, dă alergii şi intoleranţă, provoacă mucus şi inflamaţii grave în organism şi mai târziu generează boli degenerative, distrucţii articulare, artrită.

Citeste si Lygia Alexandrescu, adevărul despre lactate: „Este brânza perfectă pentru adult”

A fost legat de diabetul zaharat tip 1, e legat de boli de inimă, de plăci arteriale, de autism, de permeabilitate intestinală, provoacă osteoporoză, scade densitatea osoasă. Calciul îl asimilăm din linte, din fasole, din verdeaţă, şi nu din lapte.

@dragandaniel.ro De ce sa NU consumi LACTATE și să nu dai nici la copii. Ghid de alimentație sănătoasă, fără boala, fără inflamații pentru părinți, bunici și copii. #fyp #foryourpage #fypage #micdejun #obezitateinfantila #obezitate #obezitatecopii #inflamatii #nutritie #alimentatiecopii #sanatatecopii #reumatism #colita #balonare #artrita #osteoporoza #artroza #adevarat ♬ original sound – Dragan Daniel

Nu doar lactoza creează probleme, ci avem mai multe probleme de la cazeina din lapte. Nu te păcăli cu lapte fără lactoză. Şi cazeina generează probleme foarte grave. Iar noi ca popor suntem adaptaţi de sute de ani să bem lapte de capră, de oaie şi de la bălţata românească. Aceasta are betacazeina A2, nu A1, care provoacă foarte rar efectele de mai sus. În plus, nu doar în lapte era secretul longevităţii bătrânilor. Ei mai făceau din lapte chefir ca să distrugă lactoza, mâncau mămăligă mult şi foarte rar pâine, iar pîinea o făceau cu maia ca să-i distrugă glutenul. 

Nu mâncau procesat, nu mâncau zahăr, nu consumau ulei, ci doar untură de porc. Mâncau vegetale multe, fierturi, murături, mâncau la ore fixe şi nu seara târziu, făceau mişcare multă şi nu aveau poluare şi radiaţii. Şi, atenţie, bunicii şi străbunicii noştri nu erau născuţi prin cezariană. Le garanta o floră intestinală bacteriană bună, moştenită de la mamă.

Fă măcar jumătate dintre ele şi o să fii sănătoasă. Găseşti legume româneşti fără chimicale peste tot, doar să le cauţi, chiar cu livrare la tine la uşă. Ţăranii români aşteaptă să le cumperi din recoltă.

70% dintre voi aveţi boli inflamatorii, ele pornesc de la o simplă balonare, de la disconfort gastric sau de la alergii. Toate sunt inflamaţii şi mai târziu, în luni sau ani, inflamaţia va afecta puternic unele organe sau articulaţii”, explică Daniel Drăgan într-un video postat pe TikTok.

Citeste si Mihaela Bilic, despre alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor: „Conține toate mineralele indispensabile vieții”

Cine este Daniel Drăgan

Daniel Drăgan a început să se informeze despre beneficiile alimentelor asupra sănătăţii, respectiv despre modul în care acestea ne afectează sănătatea ducând la apariţia celor mai grave boli după ce el însuşi s-a confruntat cu o listă lungă de patologii, printre care ulcer gastric, bronşită, hepatită, afectiuni inflamatorii articulare, dublă hernie de disc, insomnii, tulburări de ritm cardiac şi obezitate.

În prezent, Daniel Drăgan este specialist în acupunctura coreeană medicală, lector şi trainer acreditat de peste 20 de ani, fondator al şcolii medicale de acupunctura si de terapii alternative OrientalMed. Studiază de peste 25 de ani medicina alopată şi acupunctura medicală, este maestru în acupunctura coreeană, medicina Onnuri şi acupunctura coreeană clasică în 6 energii Sa-Ahm.

DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Spynews
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…” | FOTO
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Medicamentul care ar reduce speranța de viață cu 6 ani. Multe persoane îl folosesc pentru o problemă des întâlnită
Capital.ro
România a pierdut un nume uriaș. Și-a pus amprenta asupra țării. Nu poate fi uitat
Playtech.ro
Aparatul pe care românii nu îl mai pot cumpăra de la 1 iulie 2025. Electrocasnicul dorit de mulți a fost interzis de UE
DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Adevarul
Momente de teroare pentru o femeie din Brooklyn, atacată de un grup de evrei ortodocși. „Amenințau cu violul, scandau «moarte arabilor»”
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Bogdan Mocanu nu scapă! Cum răspunde artistul acuzațiilor conform cărora ar fi fost în vacanță cu Andra Volos: "Da, am fost în Italia..."
Spynews
Încă o aroganță marca Tzancă Uraganu! Și-a aprins trabucul cu o bancnotă de 100 de dolari. Reacția fanilor | VIDEO
Evz.ro
Vești foarte proaste pentru pensionari, din luna mai. Cine se face vinovat
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Cutremur miercuri dimineață în România! Ce magnitudine a avut seismul și în apropiere de ce orașe s-a produs
Cancan.ro
BREAKING! Mihai Leu, dus cu elicopterul la spital. Medicii se luptă să-l stabilizeze
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Banii se vor schimba din 2026. Bancnotele naționale vor fi înlocuite cu EURO. S-a luat deja decizia
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Cum a arătat prima dezbatere electorală între candidați. Crin Antonescu, Nicușor Dan și Elena Lasconi, atacuri politice și replici tăioase! George Simion a părăsit sala după doar câteva minute
Măsurile propuse de Ilie Bolojan pentru evitarea unei crize financiare: „Când se cuplează un grad de îndatorare mare, cu dobânzi mari, înseamnă să ne întoarcem în perioada 2008-2010”
MediaFlux
Adevărata cauză a masivei pene de curent din Spania. Este incredibil! Ziua de 28 aprilie va rămâne în istorie
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Un nou SUV poate fi comandat în România, începând de azi. Ce preţ are faţă de Dacia Bigster