În România prețurile au crescut exponențial în ultima perioadă, în special în ceea ce privește sectorul imobiliar. Din această cauză, tott mai puțini români își permit să își achiziționeze o locuință. Cei mai mulți aleg să apeleze la ajutorul băncilor pentru a obține un credit sau chiar renunță, alegând să locuiască în chirie. În orașele mari, precum București sau Cluj, sumele de care trebuie să dispui pentru a cumpăra un apartament, chiar dacă vorbim de o simplă garsonieră.
Citește și: Ora de iarnă 2023. Când se dau ceasurile din România în urmă cu o oră
Totuși, pe piața imobiliară apar uneori mici comori. Acesta este și cazul unei garsoniere din România care se vinde cu doar 2.900 de euro, respectiv, 14.000 de lei. Imobilul urmează să fie scos la licitație publică. Prețul este unul extrem de accesibil, mai ales că se află într-o zonă rezidențială.
Garsoniera de 31 de metri pătrați este situată pe Strada Dunării, Moldova Nouă, județul Caraș Severin. Se află la etajul 7 din 10 dintr-un bloc din anul 1980 care nu are lift.
„Imobilul se vinde în licitație publică! Apartament compus din o cameră cu bucătărie, cămară, antreu, vestibul și balcon, având o suprafață utilă totală de 31 de metri pătrați. Cu acces la strada Dunării, stradă asfaltată, cu o bandă de circulație pe sens”, se arată în anunț.
Într-adevăr, prețul este mic pentru o garsonieră de zonă rezidențială, dar unul dintre motivele pentru care costă doar 2.900 de euro este că are nevoie de renovări. Proprietarul a tot încercat să laude casa din prisma exteriorului său, evitând să dea foarte multe informații despre proprietatea pe care o vinde.
„Apartamentul este situat într-un bloc de locuințe, având regim de înălțime P+10 E, construit înainte de 1990. Blocul are fundații și structura din beton armat, închideri perimetrale din panouri prefabricate, acoperiș pe terasă. Ușa de acces în bloc este metalică. Imobilul se consideră a avea finisaje de calitate inferioară.
Proprietatea este amplasată în zona nordică, mediană, a localității Moldova Nouă, într-o zonă rezidențială, având în apropiere instituții de învățământ, unități medicale, instituții de cult, sedii de instituții bancare și unități comerciale”, extras din anunț.
Citește și: Cum poate România să ajute Ucraina? Ajutându-se pe ea însăși!