Care este motivul pentru care pandișpanul tău nu iese cum trebuie! Ce trebuie să faci ca să fie pufos ca un norișor

Dacă ai tot încercat să pregătești pandișpanul perfect, însă mereu ai întâmpinat diverse probleme, cel mai probabil faci această greșeală. Află care este trucul perfect pentru un pandișpan pufos și care nu se crapă.
Alina Costache
04 iul. 2024, 23:46
Care este motivul pentru care pandișpanul tău nu iese cum trebuie! Ce trebuie să faci ca să fie pufos ca un norișor
Care este motivul pentru care pandișpanul tău nu iese cum trebuie! Ce trebuie să faci ca să fie pufos ca un norișor

Pandișpanul reprezintă unul dintre cele mai simple și delicioase deserturi pe care le poți prepara acasă. Acesta se poate realiza în varianta clasică, simplu și pufos, folosind doar trei ingrediente, sau poate fi îmbogățit cu cacao sau fructe, devenind astfel o alegere ideală pentru orice ocazie. Dacă te-ai hotărât să încerci și tu această rețetă, este esențial să cunoști detaliile legate de temperatura optimă de coacere.

Pandișpanul este adesea utilizat ca bază pentru diverse torturi și prăjituri. Originea acestui desert datează de acum 300 de ani și îi este atribuită unui bucătar italian pe nume Giovan Battista Cabona, care lucra pentru ambasada Italiei în Spania. Cabona a pregătit rețeta de pandișpan pentru un banchet oficial la curtea regală, iar invitații au fost de-a dreptul încântați de deliciul oferit.

Citește și: Ce să faci ca salata de vinete să nu iasă amară. Trucurile pe care sigur nu le știai

Pentru a obține un pandișpan perfect, trebuie să urmezi câteva tehnici și sfaturi esențiale. Unul dintre cele mai importante aspecte este temperatura de coacere. Cuptorul trebuie preîncălzit la 170 de grade Celsius înainte de a introduce tava cu pandișpan. În plus, este crucial să nu deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii pentru a preveni colapsarea desertului.

Timpul de coacere recomandat este de aproximativ 20 – 25 de minute, sau până când pandișpanul se desprinde ușor de pe marginile tăvii și capătă o culoare aurie frumoasă. După ce coacerea este completă, oprește cuptorul și lasă pandișpanul să se răcească timp de circa 15 minute, cu ușa cuptorului întredeschisă, pentru a preveni condensarea și a menține textura pufoasă.

Cum se prepară pandișpanul

Ingrediente pentru pandișpan

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 1 plic de zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • un praf de sare

Prepararea pandișpanului

Separă albușurile de gălbenușuri, cerne făina pentru a evita formarea cocoloașelor. Bate albușurile cu un praf de sare până devin o spumă tare, apoi adaugă treptat zahărul și continuă să bați până obține o bezea lucioasă și fermă. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul vanilat sau esența de vanilie. Adăugă gălbenușurile peste albușuri și amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compoziție. Încorporează făina treptat, amestecând ușor cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a păstra compoziția aerată. Unge o tavă cu unt și tapeteaz-o cu hârtie de copt, apoi toarnă compoziția în tavă și nivelează ușor.

Cât timp se ține pandișpanul la cuptor

Temperatura de coacere a pandișpanului este de 170 de grade Celsius. Așadar, după ce a fost preîncălzit cuptorul, se introduce tava cu pandișpan și se lasă să se coacă vreme de 20 – 25 de minute.

Durata de coacere poate fi mai mare sau mai mică în funcție de cuptorul fiecăruia. Pandișpanul este gata atunci când se desprinde ușor de pereții tăvii de copt și s-a rumenit frumos. Evită deschiderea cuptorului în primele 20 de minute de coacere pentru a preveni prăbușirea pandișpanului.

Citește și: Capcana cu care comercianţii ne lasă fără bani în buzunare. La ce să fim atenţi atunci când facem cumpărături

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!