Care este planta care plânge primăvara. Ce conțin „lacrimile” ei și ce beneficii pentru sănătate au

Specialiștii spun că există o plantă care plânge primăvara. „Lacrimile” acesteia ar conține o substanță interesantă, care are proprietăți benefice pentru sănătate.
Filip Stan
30 mart. 2024, 10:21
Care este planta care plânge primăvara. Ce conțin „lacrimile” ei și ce beneficii pentru sănătate au
Care este planta care plânge primăvara. Ce conțin „lacrimile” ei și ce beneficii pentru sănătate au

Care este planta care plânge primăvara. Există o plantă despre care specialiștii spun că plânge primăvara, iar lacrimile ei au proprietăți foarte puternice pentru sănătate. Procesul reprezintă o etapă din ciclul biologic anual și marchează momentul de trezire din faza de repaus și intrarea în vegetație.

Citește și: Descoperă secretul de frumusețe la care apela Cleopatra! Uleiul din planta misterioasă pentru un ten impecabil și păr strălucitor

Care este planta care plânge primăvara

Procesul începe undeva în luna martie, odată cu creșterea temperaturii solului la 6-10 grade Celsius, la 25 de centimetri adâncime. Concret, acest fenomen neobișnuit se găsește la vița de vie, atât pe lemnul vechi, cât și la coardele de un an. În fiecare primăvară rădăcinile plantei încep să preia din sol apă și elemente nutritive. Acestea sunt conduse la toate părțile din plantă.

Pentru că tăierile se fac de agricultori în uscat, vasele conductoare sunt secționate. În felul acesta, prin rănile produse începe să se elimine seva. Specialiștii susțin că aceasta are multe calități medicinale, descrise minuțios în manualele de medicină naturistă. Denumirea științifică este de „lacrimile viței de vie”.

Aceste lacrimi au proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, diuretice, de detoxifiere și antioxidante. Specialiștii spun că este compusă atât din substanțe anorganice (minerale, macroelemente și microelemente), cât și organice, preluate din butuc (zaharuri, hormoni). În plus, efectul antiseptic poate să crească rezistența ochilor și pielii în fața infecțiilor.

În medicina tradiţională seva viţei de vie poartă denumirea de „apă vie”. Aceste picături sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a proteja sănătatea ochilor pentru că conțin viniferin, un antioxidant de 62 ori mai eficient decât vitamina C. Colectarea sevei de la vița de vie, care seamănă cu niște picături de apă, se face în sticluțe care se leagă la capătul ramurilor tăiate. Lacrimile viței de vie se păstrează în sticle curate, închise la culoare și astupate ermetic.

Citește și: Motivele pentru care menta nu ar trebui să lipsească din viață ta! Uleiul din această plantă este o licoare magică

 

Lacrimile viţei-de-vie de scapă de 100 de boli. Cum trebuie păstrate

Fenomenul este numit şi „plânsul” viei. Aceste picături de sevă ce se scurg prin punctul de tăiere mai sunt numite popular şi „lacrimi”.

Etapa denumită popular „de plans”, este momentul în care viţa de vie îşi vindecă ramurile amputate, cu ajutorul unei răşini similare unui lichid ce se scurge picătură cu picătură, sub forma unor mici lacrimi. Unii oameni spun că picăturile ce se scurg de la capetele ramurilor de vie tăiate sunt „lacrimile viţei de vie”.

Deși ele se aseamănă cu niște picături de apă, reprezintă mai mult decât atât. Acestea se colectează în sticluţe, care se leagă la capătul ramurilor tăiate şi se folosesc în scopuri terapeutice.

Păstrarea produsului se face în sticle curate, închise la culoare și astupate ermetic. Seva viţei de vie este un leac tradiţional cunoscut şi aplicat de mii de ani. În medicina tradiţională românească, seva viţei de vie este numită şi „apă vie”. Încă din cele mai vechi timpuri, de mii de ani, aceste picături sunt folosite pentru a proteja sănătatea ochilor.

Acest obicei străvechi a fost folosit de bunicii noștri, și cu timpul a fost înțeles mai bine, deoarece se pare că această practică are o bază științifică bine justificată. În medicină sunt deja cunoscute efectele acestei esențe prețioase, datorită substanțelor din compoziția acestei plante, ale viței de vie.

Cei care nu știu despre utilizările lacrimilor viței de vie trebuie să știe că sunt un „medicament natural” foarte bun, apreciat pentru proprietățile antihemoragice, antiinflamatoare și nontoxice. De asemenea acest lichid are efect antiseptic, crește rezistența ochilor și pielii la infecții. Lichidul conține viniferin” un antioxidant de 62 ori mai eficient decât vitamina C.

Viniferinul este un remediu excelent pentru ochi dar și pentru piele, ten, buze. De aceea seva viței de vie este folosită pentru tratamentul bolilor de ochi și pentru spălarea feței.

Lacrimile viei sunt utile şi în cazuri de dischinezie biliară, colecistită şi litiază biliară. Cu seva de la viţa de vie pot fi vindecate şi unele leziuni ale pielii, iar în amestec cu usturoi pisat întăreşte rădăcina părului şi împiedică formarea cheliei.

Dacă aşteptaţi până la înfrunzirea viţei, să ştiţi că durerile de cap şi chiar epuizantele migrene pot fi rezolvate rapid cu o compresă cu frunze de viţă-de-vie proaspete. Mai mult, arsurile solare, dar şi cele accidentale se vindecă şi se cicatrizează mai uşor dacă oblojiţi rănile cu frunze zdrobite de viţă-de-vie.

Sursa: antenasatelor.ro

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Planta care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Se spune că aduce energia pozitivă în familie, dar și prosperitatea
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Playtech.ro
Partea mașinii de spălat pe care sigur nu ai curățat-o niciodată, dar e plină de mucegai. Aici se strânge cea mai multă mizerie
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Asalturi neobișnuite în jurul Pokrovsk. De ce folosesc rușii mașini civile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Apocalipsa economică pentru Europa a început!
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Noul lider al Siriei promite plasarea armelor sub controlul statului
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Trupele speciale germane au trăit ”șocul vieții”: românul și portbagajul misterios