Care este termenul de finalizare pentru Autostrada Moldovei. Au fost desemnați constructorii pentru primul lot din A7 | EXCLUSIV

Demararea lucrărilor pentru Autostrada Moldovei este din ce în ce mai aproape. Proiectul conține patru tronsoane.
Andi Miron
19 apr. 2022, 11:21
Care este termenul de finalizare pentru Autostrada Moldovei. Au fost desemnați constructorii pentru primul lot din A7 | EXCLUSIV

Veste importantă pentru români, în special pentru cetățenii din regiunea Moldovei. Lucrările la cel mai așteptat proiect de infrastructură rutieră, autostrada A7, ar putea debuta în curând, după ce au fost desemnați cei trei câștigători pentru execuția celor trei loturi ale primului tronson din drumul de mare viteză, Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,2 kilometri.

Autostrada Moldovei va avea o lungime de 320 de kilometri. Primul lot al tronsonului Ploiești – Buzău din A7 este Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de kilometri, al doilea Mizil – Pietroasele, de 28,3 kilometri, iar cel de-al treilea Pietroasele – Municipiul Buzău, cu o lungime de 14 kilometri.

 

Când ar putea fi gata Autostrada Moldovei

 

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, a oferit mai multe informații despre proiectul de infrastructură pentru RomâniaTV.net.

Oficialul de la Compania Națională de Infrastructură Rutieră susține că lucrările ar putea începe la sectorul Ploiești – Buzău chiar din mai, după semnarea contractelor și acordarea celor 30 de zile pentru organizarea șantierelor, însă cu o condiție, dacă nu vor exista contestații în urma licitațiilor. Pentru unul dintre loturi a fost depusă deja o contestație.

În cazul în care vor exista contestații, câștigătorii proiectelor ar putea fi desemnați în vară.

„În cazul în care vor exista contestații, instanța va decide. Până la începutul lui iunie ar putea fi stabiliți câștigătorii pentru contractele de execuție, la cele trei loturi din primul tronson”, a declarat Alin Șerbănescu, pentru RomâniaTV.net.

Termenul pentru finalizarea autostrăzii este anul 2026.

„Până la începutul lui 2023 trebuie să avem contractele semnate pentru toate loturile. Avem apoi termenul de 20 de luni pentru execuție, deci în 2025-2026 ar trebui să se circule pe autostradă de la București la Pașcani. 

Termenul de finalizare al întregului proiect este stabilit prin PNRR, 2026″, a mai transmis oficialul MT.

Pe lângă Ploieșți – Buzău (63 km), Autostrada Moldovei mai conține tronsoanele Buzău – Focșani (82 km), Focșani – Bacău (97 km) și Bacău – Pașcani (77 km).

16 kilometri de autostradă există deja în Moldova, parte a Centurii Bacăului. În total, centura are aproape 31 de kilometri, un proiect realizat de către Dorinel Umbrărescu, unul dintre cei mai eficienți antreprenori din România în dezvoltarea infrastructurii rutiere.

 

Până la finalizarea Autostrăzii Moldovei, românii sunt nevoiți să circule în continuare pe „Drumul Morții”

 

Constructorii vor trebui să se mobilizeze exemplar pentru a finaliza Autostrada Moldovei la termen. În ultimii ani, proiectele de infrastructură rutieră din România s-au împotmolit fie din cauza problemelor constructorilor, fie din cauza birocrației ori a organizării la nivelul CNAIR, fie din cauza decidenților politici.

În prezent, românii circulă din/către regiunile Moldovei/Muntenia pe DN2 (Drumul Național 2) /E85 (Drumul European 85), cunoscut și drept „Drumul Morții”.

Infrastructura DN2 nu face față aglomerației și vitezei cu care se circulă, motiv pentru care anual, sute de accidente sunt consemnate de Poliție. Pe acest drum sunt montate aproape 600 de cruci, în memoria celor decedați.

Din punct de vedere legal, drumul are doar câte o bandă pe sens și câte un acostament mai lat, asfaltat. Acostamentul consolidat, confundat de mulți șoferi cu o bandă mai îngustă, are o lațime de doar 2,5 metri, cu un metru mai puțin decât lățimea unei benzi de drum național și cu 1,25 metri sub lățimea unei benzi de autostradă. În cazul circulației pe acostament, se recomandă păstrarea unei distanțe de 1 metru față de marginea drumului.

În 2015, Guvernul avea în plan să construiască drum expres de la București la Suceava, nu autostradă. În 2016 s-a revenit la ideea autostrăzii și s-a scos la licitație proiectarea pentru A7, iar în 2018 au început activitățile de proiectare, finalizate.

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce să pui, de fapt, în mălai când îl depozitezi în casă. Nu se va altera niciodată, nu va face musculițe sau molii. Așa o să-l ai perfect pentru cele mai gustoase și pufoase rețete de mămăligă
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
Playtech.ro
Care ar fi cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Artistul s-a...
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani: A fost bolnav, dar nu dădea semne să mai aibă probleme
Ego.ro
Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Gabriel Cotabiță a decedat la vârsta de 69 de ani
MediaFlux
DE ce a MURIT de fapt GABRIEL COTABIȚĂ! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni