Care este viteza exactă pentru a economisi combustibil. Cum să reduci consumul unui vehicul

Specialiştii susţion că între 30 și 50% din cheltuielile cu combustibilul depind de modul de conducere. Conducerea eficientă este cheia! Dacă respectați viteza exactă la care ar trebui să circulați, vizitele la stațiile de carburant vor fi mai rare.
Filip Stan
15 mart. 2024, 22:15
Care este viteza exactă pentru a economisi combustibil. Cum să reduci consumul unui vehicul
Care este viteza exactă pentru a economisi combustibil. Cum să reduci consumul unui vehicul

Care este viteza exactă pentru a economisi combustibil. Pentru a obține această conducere eficientă, Direcția Generală de Trafic din Spania (DGT) recomandă să circulați în treapta de viteză cea mai lungă posibilă, respectând întotdeauna limitele, scrie El Pais. Ca referință, înainte de a ajunge la 50 km/h, ar trebui să fiți deja în treapta a patra sau a cincea. În plus, nu ar trebui să prelungiți treptele scurte decât dacă porniți mașina pe o pantă abruptă.

Viteza influențează, de asemenea, această conducere eficientă: ritmul optim pentru economisirea combustibilului variază între 90 și 100 km/h. Să circulați cu 100 km/h în loc de 110 km/h poate însemna o economie de 9% la combustibil!

Citeşte şi: Trucul care te ajută să economisești zeci de litri de combustibil. Descoperirea făcută de cercetătorii britanici

DGT a mers un pas mai departe şi susţine că „un consum ideal de combustibil are loc la viteza 90 km/h”. A adăugat că la 120 km/h „consumul crește cu 30%”. Cu toate acestea, utilizatorii au pus la îndoială dacă această viteză recomandată era adecvată pentru autostrăzi, iar DGT a răspuns: „Nu recomandăm să mergeți cu 90 pe autostrăzi. Vorbeam despre drumurile convenționale unde viteza corespunzătoare este de 90. Obligatoriu pentru siguranță și recomandabil pentru economie”.

Atât la 90 cât și la 100 km/h este fundamental să mențineți un ritm constant deoarece schimbările bruște cresc consumul. De ce? Forțează motorul să facă un efort mai mare. Pentru a evita variațiile de viteză, controlul de croazieră este foarte util.

Citeşte şi: Butonul secret care se află în orice mașină și care reduce consumul de combustibil. Trucul la care apelează tot mai mulți șoferi

Pe de altă parte, trebuie să evitați schimbările inutile: nu ar trebui să le faceți nici prea devreme, nici prea târziu. Dacă le faceți prea devreme, rotaţiile pot scădea prea mult, forțând motorul să facă un efort excesiv pentru a le recupera. Dacă, dimpotrivă, le efectuați când mașina este foarte accelerată, va consuma și ea în exces.

Majoritatea motoarelor își ating cuplul maxim între 1.500 și 3.000 de rotații. Cu toate acestea, nu strică să verificați cu precizie în cartea de instrucțiuni a fiecărui vehicul!

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Volodimir Zelenski și Joe Biden discută cu noul premier britanic Keir Starmer despre sprijinul pentru Ucraina
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!