Ca orice femeie, la un moment dat vrei sa iti lasi parul sa creasca mai lung. Chiar daca acesta este mai degraba un joc ce tine de rabdare si asteptare, exista un numar de lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca podoaba ta capilara creste la viteza cea mai mare. Dar pe langa faptul ca poti sa incerci sa limitezi obiceiurile care ii dauneaza parului tau, uneori chiar si alimentatia sanatoasa iti poate ajuta parul.
Citeşte şi Cum să-ţi prepari în casă balsam pentru creşterea părului
Citeşte şi 6 plante care stimulează creşterea părului
Vitamina A – este necesara pentru cresterea celulelor. De asemenea, vitamina A ajuta la productia unui nivel sanatos de sebum la nivelul scalpului, care impiedica uscarea firului si radacinii parului. Aceasta vitmaina se poate gasi in fructe si legume cum ar fi pepenele galben, piersicile, spanacul si morcovii.
Biotina – aceasta vitamina nu doar ca iti creste densitatea parului, dar in acelasi timp ajuta organismul sa produca mai mult par. Biotina sau vitamina H se poate gasi in alimente precum orezul brun, mazare, linte si ovaz.
Vitamina C – este responsabila de productia de colagen, care este important pentru intarirea parului si imbunatirea cresterii firului de par. Vitamina C poate fi gasita in fructe precum afine, coacaze, capsuni, kiwi si portocale.
Vitamina E – poate preveni caderea parului, ajutandu-te in acelasi timp sa iti mentii un scalp sanatos. Vitamina E se poate gasi in alimente precum fasole, soia, verdeturi sau legume cu frunze verzi si nuci.
Fier – ajuta celulele care produc firul de par sa functioneze la cei mai buni parametri, prin facilitarea transferului de oxigen catre celule. Fierul se gaseste in alimente precum carnea rosie, carnea de pasare de curte, oua.
Magneziu – contribuie la mentinerea unui scalp sanatos, pentru a avea un par puternic si sanatos. Magneziul se gaseste in alimente precum semintele, nucile, somonul si orezul salbatic.
Citeste mai mult pe feminis.ro.