Care sunt băncile din România care își plătesc angajații cu salarii de vis! Topul celor mai buni angajatori din sectorul bancar

Dacă te bate gândul să te angajezi într-o bancă, iată care este topul băncilor din România care oferă cele mai bune salarii. În anul 2022 bugetele alocate au fost de 6,5 miliarde de lei.
Alina Costache
17 ian. 2024, 20:03
Care sunt băncile din România care își plătesc angajații cu salarii de vis! Topul celor mai buni angajatori din sectorul bancar
Care sunt băncile din România care își plătesc angajații cu salarii de vis! Topul celor mai buni angajatori din sectorul bancar

În România, cei mai importanți 18 angajatori din industria bancară, unde activau 46.535 de bancheri la sfârșitul anului 2022, au alocat un buget total de 6,5 miliarde de lei pentru remunerațiile angajaților în acel an. Acest lucru a condus la un salariu mediu brut de aproximativ 11.640 de lei pe lună.

Aceste 18 bănci, inclusiv Banca Transilvania, BCR, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, ING Bank, CEC Bank, UniCredit Bank, Exim Banca Românească, Alpha Bank, OTP Bank, Garanti BBVA, Libra Internet Bank, First Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Vista Bank, Patria Bank, ProCredit Bank și Credit Europe Bank, reprezintă aproximativ 90% din totalul angajaților din sistemul bancar românesc, conform datelor Băncii Naționale a României care indica un număr total de 51.857 de persoane la finalul anului 2022.

Citește și: Coșmarul trăit de Andreea Tonciu în prima ediție de la Survivor România All Stars: „Eu, dacă vreau, acum plâng, acum râd, acum te bat, acum te-njur”

Publicația BankingNews a investigat rapoartele financiare din 2022 ale acestor instituții financiare, cu scopul de a identifica cheltuielile alocate salariilor și numărul total de angajați. Aceste date au permis calcularea salariului mediu brut lunar plătit de fiecare bancă în 2022, precum și cuantumul total al taxelor și impozitelor virate către bugetul de stat. Prin intermediul acestor analize, BankingNews a estimat cât au primit efectiv în mână cei 46.535 de bancheri pe durata anului 2022.

Conform cifrelor, angajații celor 18 bănci studiate au primit lunar, în total, aproximativ 315 milioane de lei, rezultând un venit anual net de aproape 3,8 miliarde de lei. În schimbul acestor remunerații, băncile au virat în contul statului, sub formă de taxe și impozite, peste 2,7 miliarde de lei în cursul anului 2022.

Banca Transilvania, cea mai mare instituție bancară din România în funcție de nivelul activelor, s-a dovedit a fi și cel mai mare angajator din industria bancară, având 9.199 de salariați. Aceasta se distanțează semnificativ de ocupantele locurilor 2 și 3 în clasament, respectiv BRD Groupe Société Générale (5.833 de persoane) și CEC Bank (5.310 de persoane).

Doar BCR a reușit să depășească borna de 5.000 de angajați, în timp ce Raiffeisen Bank se apropie de acest prag cu cei 4.929 de salariați la finalul anului 2022.

În ceea ce privește bugetul pentru cheltuielile salariale în 2022, Banca Transilvania ocupă prima poziție, alocând aproximativ 1,4 miliarde de lei, aproape dublu față de BCR, care se clasează pe locul al doilea cu 787 milioane de lei alocate remunerațiilor personalului. BRD se situează pe ultima poziție a podiumului, cu puțin peste 742 milioane de lei pentru cheltuielile salariale.

O concluzie importantă dedusă din analiza graficului privind topul băncilor în funcție de salariul mediu brut plătit indică faptul că băncile mai mici din România au reușit să concureze cu succes instituțiile bancare consacrate, oferind pachete salariale extrem de atractive pe piața muncii din sistemul bancar. De exemplu, remunerațiile medii brute acordate angajaților de First Bank, Libra Internet Bank, Garanti BBVA sau Intesa Sanpalo Bank sunt comparabile cu cele primite de angajații de la Banca Transilvania sau UniCredit Bank.

Citește și: Ce câștigă un șofer de taxi, Uber sau Bolt în 2024. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te angajezi la o companie de ride sharing în România sau peste hotare

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în Capitală
Capital.ro
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Metanierul Yakov Gakkel: Spărgătorul de gheață care menține dependența Europei de gazul rusesc
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?