Aceasta poate să apară în orice zonă a corpului, dar mai frecvent afectate sunt extremităţile, adică mâinile, picioarele şi degetele de la mâini şi picioare.
Amorţeala apare, de obicei, ca urmare a scăderii fluxului de sânge într-o anumită zonă sau a lezării nervilor. Aceștia sunt responsabili de transmiterea impulsurilor de la membre către creier și de la creier spre corp. Atunci când nervii sunt presați, afectați sau iritați, pot apărea senzațiile de amorțeală.
Poate apărea în urma unei inflamații
De asemenea, amorțeala poate apărea ca urmare a infecţiilor, inflamaţiilor, traumatismelor şi a altor procese anormale.
Fiind cauzată, uneori, de statul într-o anumită poziție o lungă perioadă, din cauza perturbarii microcirculatiei si inervatiei zonei repsective, exista si situatii cand poate semnala o afectiune neurologica severa, cum ar fi hernia de disc.
Diabeticii și cei cu scleroză multiplă sau accident vascular cerebral pot experimente aceste simptome. Potrivit medicilor, poate fi vorba de o reacție adversă la medicamente.
Cum să le reduci intensitatea
Cea mai bună modalitate prin care poți reduce inflamația este odihnirea mâinii sau a încheieturii. De asemenea, în zona afectată poți aplica și gheață.
Apă cu lămâie, pentru detoxificare
Se recomandă să consumi apă cu lămâie pentru detoxificarea corpului și combaterea toxinelor care pot provoca amorțirea degetelor.
Frecții cu oțet de mere
Poți face un masaj la degetele amorțite cu o soluție preparată din oțet de mere și un vârf de cuțit de cimbrișor. Și acest amestec favorizează eliminarea toxinelor
Află la ce pericole te expune statul la calculator AICI