Care sunt cele mai NEOBIŞNUITE cadouri oferite de Crăciun

Deşi, în general, dronele sunt percepute drept aparate militare sau utilizate de diverse companii pentru scopuri precise, aceste dispozitive sunt din ce în ce mai mult folosite pentru distracţie, potrivit descopera.ro.
Alina Costache
25 dec. 2014, 19:13
Care sunt cele mai NEOBIŞNUITE cadouri oferite de Crăciun

Dronele, cunoscute mai degrabă ca aparate de zbor folosite de armată sau utilizate de companii, sunt din ce în ce mai utilizate pentru distracţie de tot mai multe persoane în Statele Unite, lucru ce dă bătăi de cap autorităţilor privind reglementarea întrebuinţării acestor dispozitive, potrivit AFP.

Andrew Steele, un adolescent de 15 ani din Statele Unite, a cerut o dronă drept cadou de Crăciun. O dorinţă insolită sau avangardistă, dar băiatul este departe de a fi singurul, după cum o demonstrează miile de fani ai acestor dispozitive zburătoare teleghidate care au luat cu asalt un târg specializat deschis recent la Los Angeles.

Iar gama de modele disponibile ce s-ar putea regăsi într-un cadou de Crăciun în această săptămână este la fel de variată ca şi aşteptările utilizatorilor.

„Apreciez foarte mult stabilitatea camerei, chiar şi când este în mişcare”, a spus un adolescent despre noua sa jucărie pentru care părinţii au plătit 1.200 de dolari.

Dronele se vând ca pâinea caldă, iar pentru a face faţă cererii care creşte, fabricantul chinez al aparatelor a fost nevoit să crească de o sută de ori numărul angajaţilor în opt ani.

CITEŞTE ŞI CRĂCIUN 2014. Ce cadouri le plac europenilor. Topul darurilor de CRĂCIUN cel mai bine vândute

Tony Mendoza, un vânzător al fabricantului UAV-RC.com, care prezintă produsele în cadrul unui stand din târgul de drone de la Los Angeles, a făcut o demonstraţie privind capacităţile unui model de intrare în gamă. „Este o dronă foarte simplă, care costă doar 25 de dolari”, destinată tuturor copiilor, a spus Mendoza.

În aceste condiţii, cu cât se vor afla mai multe drone sub bradul de Crăciun, cu atât vor zbura mai multe în noul an, lucru ce dă dureri de cap autorităţilor de reglementare.

„Este foarte important, indiferent de dimensiunile dronei, ca utilizatorii să fie atenţi la ceea ce îi înconjoară şi să se asigure că utilizează aparatul fără a pune pe cineva în pericol”, a declarat, pentru AFP, Lisa Ellman, fostă consilieră la Casa Albă.

Pe lângă nevoia de utilizare în condiţii de siguranţă, nici nu se pune problema „spionării vecinilor” cu aceste drone echipate cu camere, a adăugat Ellman, legat de acest subiect foarte sensibil mai ales la Los Angeles, unde locuiesc numeroase vedete.

Dar, chiar dacă dronele devin din ce în ce mai accesibile pentru orice utilizator, aceştia trebuie să mai şi reuşească să le facă să zboare, iar, potrivit lui Adam Gibson, un profesionist care organizează sesiuni de antrenament, acest lucru nu este tocmai simplu.

„Pentru a ştii cum să utilizezi aceste sisteme în mod corect, trebuie să urmezi un curs de formare de două săptămâni, cu până la 20 de ore de antrenament pe săptămână”, a declarat Gibson, patron al companiei Ctrl.Me.

Pentru a evita accidentele, trebuie nu numai ca utilizatorul să ştie să piloteze aparatul, ci şi să îl configureze corect, cu riscul de a-l vedea prăbuşindu-se.

„Multe dintre prăbuşirile pe care le observăm noi sunt datorate faptului că busola dronei nu a fost calibrată corespunzător”, a explicat Gibson, care a mai spus că unele accidente sunt cauzate de faptul că dronele au fost revopsite de utilizatori folosind substanţe care interferează cu sistemele de navigaţie (GPS).

Odată ce aparatul este configurat corect, iar principiile de pilotare de bază sunt stăpânite, cerul este al utilizatorului, cu condiţia de a rămâne sub 120 de metri altitudine, pentru a nu risca să se ciocnească cu alte aparate zburătoare mult mai mari şi care transportă pasageri.

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care vor face schimbări radicale până la sfârșitul lunii. Se anunță multe transformări pentru acești nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Șoferii din România sunt obligați în termen de 30 de zile
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Documentul de care scapă mulți dintre cei care vor să se pensioneze. Data, 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a ciocnit cu un alt șofer pe E70. Printre pompierii care au intervenit s-a aflat chiar soțul ei
Cancan.ro
Mihai Grama, un bărbat din Reghin, a dat lovitura cu o afacere unică în lume: 'Unii au râs de mine'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Iei și amendă 10.000 lei. Obligație legală din 1 octombrie
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Marcel Ciolacu: Kelemen Hunor nu ar accepta funcţia de premier
MediaFlux
PENSIE mai MARE în OCTOMBRIE. LEGEA a intrat în vigoare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov