Malta a anunțat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie. Pe lista de state ale căror cetățeni vor putea intra în țară nu se regăsește România, însă situația s-ar putea schimba până la 15 iulie, când, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restricții vor fi ridicate.
Lista statelor europene care pot zbura în și dinspre Malta cuprinde: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.
Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri, personal. Începând cu 20 iunie, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil, potrivit Ambasadei române din Slovacia. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetăţenii următoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croația, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.
Danemarca este, începând de sâmbătă, deschisă călătoriilor către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Decizia este luată pe baza evoluţiei epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunţat joi Ministerul danez de Externe. Ambasada României la Copenhaga a precizat ulterior că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei dar cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate în această țară. Aici pot fi consultate condițiile în care este permis accesul cetățenilor români în statul nordic.
Estonia anunțase deja că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în caratină. Printre țările care se mai află în „zona galbenă” se mai numără Suedia, Portugalia, Bulgaria și Polonia. Alte țări din afara blocului comunitar care se află în zona galbenă sunt Marea Britanie și Serbia.