Medicul Mihail Pautov a prezentat o rețetă simplă și delicioasă pentru o salată cu potențial anticancerigen, perfectă pentru a fi savurată în zilele caniculare de vară. El a accentuat faptul că, deși salata în sine nu poate trata cancerul, includerea regulată a alimentelor cu proprietăți anticancerigene în dietă poate contribui semnificativ la menținerea unei stări de sănătate optime pe termen lung. Rețeta propusă de medicul Pautov este extrem de simplă, necesitând doar câteva ingrediente ușor de găsit și pregătit.
„Atenție, salata asta nu o să trateze cancerul, dar dacă noi în fiecare zi consumăm lucruri care au un mic potențial anticancerigen, ele se vor adăuga și vor lucra sinergic împreună”, a spus medicul Mihail Pautov.
Ingrediente
Mod de preparare
Avem nevoie de 1 kg de morcovi pe care îi răzuim și îi amestecăm cu sare, lăsându-i să stea aproximativ 20 de minute. Adăugăm apoi o linguriță de paprika, o linguriță de piper alb amestecat cu negru și o jumătate de linguriță de chilli.
Într-o tigaie unsă cu ulei, călim usturoi, ceapă și coriandru. Tot uleiul aromatizat îl turnăm peste morcovii răzuiți. Adăugăm 4 linguri de oțet și o lingură de sirop de arțar, amestecând bine. Salata este gata pentru a fi servită. Se poate lăsa la temperatura camerei, dar este de preferat să fie refrigerată pentru aproximativ 30 de minute înainte de servire.
Medicul Mihail Pautov clarifică o idee greșită frecvent răspândită online, afirmând că prăjirea nu face cafeaua cancerigenă. Mai mult, acesta a precizat că existența numeroaselor studii susțin acest lucru.
„Ceea ce se spune pe internet, că prăjirea face cafeaua cancerigenă este absolut fals. Sunt foarte multe studii. Bobul de cafea este verde și foarte amar și imposibil de făcut cafea cu el, pentru că nu ai cum să bei așa ceva. În momentul în care crești temperatura, aroma devine mai intensă cu prăjirea. Numărul de antioxidanți și polifenoli crește odată cu prăjirea și există o oarecare curbă.
La o prăjire medie sau la o prăjire ușoară până la medie, numărul de polifenoli și antioxidanți crește. Atunci când prăjim cafeaua prea mult și o facem neagră, bobul este negru intens, nu este maroniu, se pare că această concentrație de polifenoli și antioxidanți începe să scadă, dar totuși rămâne acolo. E foarte important de înțeles. Cel mai bun tip de prăjire pare să fie prăjirea ușoară și medie. Prăjirea aceea închisă oferă mai puține beneficii. De ce este intens prăjită? Pentru că este mult mai ușor să o depozitezi când e intens prăjită”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.
Citește și: Te ajută oțetul de mere să slăbești sau nu. Medicul Mihail Pautov face dezvăluirea