Privatizarea Poștei, prioritatea noului ministru de la Comunicații

Extinderea Internetului de bandă largă în toate zonele neacoperite de operatori până în 2015, dezvoltarea portalului de plată online a taxelor şi impozitelor şi privatizarea Poştei Române în acest an sunt principalele priorităţi ale mandatului lui Răzvan Mustea, noul ministru al Comunicaţiilor.
Romania TV
10 feb. 2012, 13:13
Privatizarea Poștei, prioritatea noului ministru de la Comunicații

„Vreau să duc în casa fiecărui de român Internetul de bandă largă, prin derularea proiectului RO-NET de peste 80 milioane de euro, cu fonduri europene, care prevede acoperirea celor 3.650 de zone aşa-zise albe până la finele anului 2015. De asemenea, vom continua să dezvoltăm portalul de plată online a taxelor şi impozitelor, ghiseul.ro, precum şi privatizarea Poştei Române prin majorare de capital social până în iunie 2012, aşa cum s-a stabilit în urma discuţiilor cu FMI”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, la preluarea ministerului.

El a adăugat că vor fi derulate şi continuate proiectele IT&C finanţate din fonduri europene şi va fi consolidat sistemul electronic de achiziţii publice (www.e-licitatie.ro) şi Punctul Unic de Contact (PUC).

„De asemenea, din punct de vedere legislativ, voi susţine realizarea interoperabilităţii sistemelor IT din instituţiile publice şi voi continua proiectului «Economia bazată pe cunoaştere», prin care au fost dotate IT&C şi conectate la Internet un număr de 254 de comunităţi locale”, a spus Mustea.

El a adăugat că asigurarea securităţii în mediul virtual este alt obiectiv strategic al Ministerului Comunicaţiilor şi se va urmări, împreună cu Centrul national de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT-RO) reducerea incidentelor în spaţiul online.

„La final, îmi doresc ca Ministerul Comunicaţiilor să contribuie la uşurarea vieţii românilor prin folosirea pe o scară cât mai largă a avantajelor pe care le oferă tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor”, a încheiat Mustea.

Prezent la eveniment, premierul Răzvan Mihai Ungureanu a mulţumit fostului ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme şi a afirmat că Mustea, cel mai tânăr membru al cabinetului (33 de ani), va înţelege foarte bine domeniul IT&C.

„Sunt convins că vom colabora bine, nici nu se pune problema că nu ar fi aşa, sper ca eu să ţin pasul cu tine şi să nu gâfâi în urma energiei tale. Mulţumesc mult domnului Vreme, care a izbutit să facă din acest minister o piesă centrală a Guvernului Emil Boc. Dragul meu, să te ţină Dumnezeu sănătos, că energie ai destulă”, i-a transmis Ungureanu noului ministru.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!