Se pune mult accent pe „egalitatea” in relatia de cuplu cu barbatii, mai cu seama din perspectiva implicarii directe, echitabile a sotului in treburile casnice si in cresterea copiilor. Dorinta de „egalitate” in cuplu apare pe fondul dorintei femeii de a avea si o cariera frumoasa, si o familie implinita.
Multe femei se zbat zi de zi sa impace cele doua aspecte ale vietii lor – profesional si familial, in ciuda semnalelor negative care continua sa indice subpozitionarea femeii in societate: de la faptul ca femeile continua sa castige mai putin decat barbatii pentru aceeasi functie pana la faptul ca exista jucarii cu truse medicale pentru copii, care sunt ilustrate prin desene cu „baieti-doctori” concomitent cu papusi pentru fete care ilustreaza femeia-menajera.
Pana in prezent, greutatile intampinate de femei in dezvoltarea carierei concomitent cu mentinerea unei vieti de familie implinite au fost deseori puse pe seama suprasolicitarii in procesul de crestere a copilului, insa un studiu efectuat la Harvard Business School arata ca nu copiii sunt cei care ingreuneaza traseul profesional al femeii casatorite, ci chiar sotul ei! Asteptarile unui cuplu referitoare la cum isi impart atributiile familiale, casnice si de crestere a copiilor, concomitent cu nivelul de implicare in cariera sunt cele mai mari obstacole in succesul in cariera pentru femei.
Citeste continuarea pe lyla.ro